HomeComunicacióUna exposició urbana reivindica la riquesa de la premsa tortosina

Una exposició urbana reivindica la riquesa de la premsa tortosina

Des d’este divendres i fins al pròxim 31 de gener de 2022, diversos carrers de Tortosa acullen una mostra que té l’objectiu de reivindicar la riquesa de la premsa a la ciutat.

De El Ebro a L’Ebre és una exposició urbana que ha seleccionat dotze capçaleres de periòdics d’àmbit local, del prop d’un centenar conegut, i que van des de 1845 fins a l’actualitat. Són capçaleres de periodicitat, tendència ideològica, i d’abast cronològic divers, que, en el seu conjunt, són el llegat que testimonia la vitalitat cultural de Tortosa en els darrers 175 anys, com són El Ebro (1985-1923), Diario de Tortosa (1857-1923), El Eco de la Unión (1983-1894), La Verdad (1880-1903), Lluita (1936-1938), o La veu de l’Ebre (2001 – actual setmanari l’ebre), entre d’altres.

Els espais on es poden veure els panells amb les portades destacades d’estes capçaleres, com els bombardejos a la ciutat, l’èxit de l’òpera de Felip Pedrell, la proclamació de la II República, o la manifestació a Brussel·les pel moviment antitransvasista, són el carrer Sant Blai amb el carrer Cervantes, la plaça de l’Àngel, la plaça Agustí Querol, la plaça de la Cinta, la plaça dels Estudis, i a la Porta de Sant Domènec (Reials Col·legis).

Es tracta d’una proposta nascuda dels grups de treball d’història i periodisme i capitanejada pel director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 33

Últimes notícies