HomePolíticaUna moció d’En Comú Podem aconsegueix que la majoria del Parlament es...

Una moció d’En Comú Podem aconsegueix que la majoria del Parlament es posicioni contra el transvasament de l’Ebre i Junts opta per l’abstenció

En el Ple parlamentari celebrat dijous passat dia 21, el grup d’En Comú Podem ha defensat la moció que obligava a totes les formacions polítiques a posicionar-se davant la situació d’extrema sequera que per durada, intensitat i afectació és la més greu a Catalunya des que existeixen dades registrades.

Amb aquesta iniciativa parlamentària, En Comú Podem ha aconseguit el vot favorable de la majoria de la cambra al punt basat en “refermar el compromís amb la nova cultura de l’aigua basada en una gestió autosuficient de les conques i no en el transvasament entre elles, com nous transvasaments de l’Ebre a Barcelona”. A més el text de la moció insta al Parlament a mantenir “l’aposta pel reequilibri territorial” basat en un “model de país que gestioni els recursos hídrics com un bé escàs i protegeixi espais com el Delta de l’Ebre”.

En Comú Podem, PSC-Units, ERC i CUP s’han mostrat ferms en la seva negativa a acceptar futurs transvasaments de l’Ebre cap a Barcelona. Mentre Junts per Catalunya ha optat per l’abstenció i Vox, Cs i PP han votat en contra.

En el debat de la moció, el Ple del Parlament ha rebutjat per majoria un altre punt important de la iniciativa en què En Comú Podem demana “fer totes les gestions necessàries per aturar obres i projectes urbanístics que suposin un augment innecessari i desproporcionat del consum d’aigua com el del Hard Rock”. Tots els partits polítics del Parlament han votat en contra de la iniciativa a excepció d’En Comú Podem i la CUP. També ha estat rebutjat un altre punt en què es demana que la Generalitat “faciliti la gestió pública de l’aigua per part dels municipis que ho sol·licitin”.

Finalment, altres punts aprovats per la majoria de la cambra parlamentària han estat que es constata que els protocols de sequera “no estan funcionant” perquè “les mesures dutes a terme durant els últims 22 mesos o no s’han realitzat o no han tingut els resultats esperats”. I que el Govern de la Generalitat ha “d’aplicar el principi de lleialtat institucional en la gestió dels protocols de sequera garantint una correcta coordinació i repartiment just de responsabilitats amb els ens locals que tenen competències en la gestió del cicle de l’aigua”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 83

Últimes notícies