HomeSense categoriaUna única empresa candidata a acabar les obres de la plaça de...

Una única empresa candidata a acabar les obres de la plaça de la Catedral, que es podrien reprendre a l’agost

EDICIÓ PAPER // El nou concurs públic per a reprendre les obres pendents al nou espai de davant de la Catedral de Tortosa, que han d’acabar de posar en valor unes valuoses troballes arqueològiques fent-les visitables sota una plaça en alçada, es resoldrà probablement la setmana entrant, segons les previsions de la regidoria d’Urbanisme, una volta dimarts, 21 de juliol, s’acaba el termini d’exposició pública del projecte de l’obra, que va quedar encallada amb la renúncia al març de l’anterior adjudicatària, i un cop el passat 7 de juliol es va tancar el període de presentació d’empreses amb una única aspirant. 
L’obra pendent va sortir a licitació per 1,8 milions d’euros -després d’haver-ne liquidat 650.000 amb la primera adjudicatària, Benito Arnó- i el fet que només s’haja presentat una empresa reduïx el marge del consistori per a intentar reduir el sobrecost que han suposat els diferents modificats del projecte, que ha requerit més micropilotatges i més espai d’actuació i excavacions dels previstos, però el regidor d’Urbanisme, Enric Roig, matisa que tot i que s’hi han interessat més empreses, l’exigència de l’obra quant a la solvència econòmica de les candidates, n’ha reduït el ventall a una de sola. “Havien de ser empreses amb una categoria tècnica per a assumir obres d’entre 900.000 i 2,4 milions d’euros i no totes ho eren”, explica el responsable socialista d’Urbanisme des de principis d’any. Roig confia que, si no hi ha al·legacions al projecte exposat al BOP, es puguen adjudicar les obres de manera immediata i els treballs puguen començar en el decurs del mes d’agost.
De tota manera, estos dies s’ha pogut tornar a veure moviment al solar amb les restes arqueològiques. Segons ha explicat Roig, els arqueòlegs estan fent treballs sobre la base de les restes de la muralla romana per a acabar d’afinar-ne la datació. En principi es va considerar que podia ser del segle III, però es pretén acabar d’acotar-ne l’origen abans que es reprenga el gros de l’obra civil.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 14

Últimes notícies