HomeSense categoriaUnes jornades d’Arquitectura Biodinàmica descobriran el llegat romà a la Carrova

Unes jornades d’Arquitectura Biodinàmica descobriran el llegat romà a la Carrova

Els pròxims 21 i 22 de setembre l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, l’Institut Ramon Muntaner i el Centre d’Estudis Planers, han organitzat unes jornades d’Arquitectura Biodinàmica per tal de donar a conèixer a la població el llegat romà que forma part del municipi: les restes romanes de la vil·la de la Carrova. Actualment, i segons explica l’alcalde del municipi, Adam Tomàs, “la vil·la romana de la Carrova no està excavada al 100%”, és per això que indica que “hem de valorar l’existència d’estes restes arqueològiques al terme municipal d’Amposta i una manera de fer-ho és organitzant activitats perquè la gent sàpiga i conega que existix este patrimoni arquitectònic, arqueològic i cultural, vinculat al passat de la nostra vil·la”. 

L’any 2003 va ser l’últim any que es va excavar la vil·la romana de la Carrova. L’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià va veure una oportunitat de tornar a explorar estes restes arqueològiques quan l’Institut Ramon Muntaner va oferir una sèrie d’ajudes econòmiques per a jornades culturals.  “Estes jornades s’han pensat com un espai de lleure, diversió, creació i aprenentatge, ja que aprendrem les tècniques tradicionals i neoromanes o biodinàmiques de construcció”, narra Tere Gilisbars, representant de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià. Durant el cap de setmana s’explicarà què és l’arquitectura biodinàmica, així com l’arqueologia experimental. A més, es comptarà amb la participació de Jaume Pujol, arquitecte tècnic i especialista en bioconstrucció i construcció sostenible, que oferirà tres tallers en què es treballarà la pedra seca, es faran adobs -toves- i també entramats de canyes. “Volem reconèixer la manera de construir que es feia en l’època romana i que és el que podem veure a la Carrova”, exposa Pujol. També s’han organitzat tallers infantils de pigments naturals. 

Per a apuntar-se a les jornades cal inscriure’s a iecmontsia@gmail.com i el preu de les entrades és de 20 euros en el cas dels adults, i 10 euros per a les persones jubilades, estudiants o sòcies. Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta. 

El consistori ha afirmat que continuarà treballant per a explotar al 100% esta vil·la romana i fer-la visitable, així com explorar-la des de l’àmbit educatiu, però també turístic.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 13

Últimes notícies