HomeAgriculturaUnió de Pagesos estima un 50% de pèrdues a la collita d'arròs...

Unió de Pagesos estima un 50% de pèrdues a la collita d’arròs del Poble Nou del Delta

Unió de Pagesos, en una primera valoració de pèrdues de la collita d’arròs al Poble Nou del Delta (Amposta), estima que superaran el 50%, havent-hi parcel·les on la pèrdua de la varietat bomba és total. Justament s’acabava d’iniciar la collita d’aquesta varietat, que ha estat la més afectada. També s’ha vist afectat en menor mesura part de la collita al municipi veí de la Ràpita. En total s’han vist afectades en major o menor mesura unes 800 hes. dels municipis d’Amposta i La Ràpita.

Es dóna la circumstància que la principal zona afectada per les pedregades d’ahir era també la més afectada per la sequera i restriccions d’aigua d’aquest estiu. Aquesta restricció en el reg ha fet augmentar la salinitat del terreny i per tant la collita d’arròs també ha patit una pèrdua important degut a aquesta salinització.

El més important ara és que Agroseguro realitzi les peritacions amb urgència, ja que la varietat bomba s’havia començat a collir i cal acabar-la amb celeritat per evitar pèrdues majors. Cal també que Agroseguro pagui els danys a preu de mercat.

El sindicat reclama habilitar mesures compensatòries a la pagesia afectada, com són la reducció de mòduls i la condonació de les quotes a la seguretat social entre d’altres. És el tercer any consecutiu que aquesta zona rep les conseqüències de les pedregades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 62

Últimes notícies