HomeAgriculturaUnió de Pagesos insisteix que el viticultor hauria de percebre més de...

Unió de Pagesos insisteix que el viticultor hauria de percebre més de 0,60 euros per quilo de raïm

Amb la verema començada a Catalunya en finques amb varietats primerenques com el chardonnay, Unió de Pagesos ha insistit novament que la pagesia hauria de percebre més de 0,60 euros per quilo de raïm, també pel que fa a les varietats de base per a cava de guarda, perquè puguen fer front a les despeses extraordinàries provocades per la sequera.

L’escassetat d’aigua i el consegüent poc desenvolupament de la vinya farà que diferents viticultors opten enguany per collir més raïm a mà, amb l’objectiu d’evitar que la màquina faça malbé els sarments. Això els suposarà una major inversió de temps i diners, que no es veurà compensada amb el preu en origen que les empreses pagaran pel raïm.

El sindicat exemplifica la baixa producció d’enguany en finques de la varietat chardonnay, algunes de les quals tenen entre 2.000 i 3.500 quilos per hectàrea, quan en un any sense els greus efectes de la sequera poden arribar a 7.000 o 8.000 quilos per hectàrea.

A més, Unió de Pagesos apunta que els viticultors han de sumar costos com el gasoil, tractaments fitosanitaris i poda, entre altres, que s’han anat fent al llarg de l’any, així com el lloguer del transport de raïm de la finca al celler, que enguany serà especialment més car per la dificultat d’omplir els remolcs davant la producció més escassa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies