HomeEconomiaUnió de Pagesos pronostica una campanya de cítrics molt curta i amenaçada...

Unió de Pagesos pronostica una campanya de cítrics molt curta i amenaçada per una plaga del cotonet

Unió de Pagesos ha advertit que la campanya de cítrics d’enguany a Catalunya es preveu curta, amb una producció d’unes 70.000 tones i agreujada pels efectes de diverses pedregades i per l’amenaça de la nova plaga del cotonet de Sud-àfrica, un insecte que afecta arbres fruiters.

La taronja navelina, la primera que es collirà i la més conreada al país, l’estimació és d’una collita del 20% respecte a la de l’any passat, i de vora un 50% amb relació a una collita mitjana. Globalment, es calcula que es colliran 24.000 tones de taronges, una mica més de la meitat de les 43.540 del 2020. Pel que fa a les clementines, es preveu un descens similar, amb una campanya que no superarà les 50.000 tones. També s’espera una davallada dels preus.

El sindicat apunta que les diferents pedregades que han afectat diverses comarques de l’Ebre, des de més amunt de Tortosa fins a Alcanar, també han incidit de forma desigual en la davallada de producció. El sindicat està amatent per veure fins a quin punt les assegurances de la pagesia donaran resposta a les pèrdues patides per aquest motiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 52

Últimes notícies