HomeSocietatUns 150 voluntaris col·laboren en la neteja de fang dels carrers i...

Uns 150 voluntaris col·laboren en la neteja de fang dels carrers i habitatges afectats pels aiguats a Alcanar

Uns 150 voluntaris, vinguts de les Terres de l’Ebre i d’arreu de Catalunya, participen en els treballs de neteja i restauració d’espais públics i habitatges afectats pels aiguats a Alcanar.

Se sumen als efectius de Protecció Civil i de policies locals vinguts d’arreu de Catalunya per contribuir en l’ingent tasca encara pendent, especialment, en nuclis com el de les Cases d’Alcanar. L’Ajuntament canareu organitza i distribueix les persones que arriben pels diferents espais afectats. L’alcalde, Joan Roig, ha agraït la solidaritat. També ha explicat que, en este moment, nou veïns que habitaven en dos cases estructuralment danyades pels aiguats d’este dimecres segueixen reallotjades en hotels.

Un grup de disset voluntaris i voluntàries, principalment veïnes de l’Ametlla de Mar, però també del Perelló i l’Ampolla, s’han desplaçat aquest divendres a les Cases d’Alcanar. Avançaven amb pales i escombres pel carrer Trafalgar, una de les principals artèrie del nucli urbà, en direcció al port. Netejaven les restes de fulles, branques i, sobretot, el fang, l’omnipresent fang que s’ha convertit en una espècie de crosta que inunda la superfície de mitja població.

Després d’haver vist les imatges a través dels mitjans, Lola Bonancia, veïna del Perelló, va decidir apuntar-s’hi gairebé sense pensar-ho tan bon punt va veure el pregó que va fer públic l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. “La impressió de veure aquest desastre és molt impactant i recordar què pensava la gent quan veia baixar l’aigua. Esgarrifós. Molta pena i impotència. Però si puc amuntonar unes quantes herbes, ja està bé”, ha relatat a l’ACN.

Entre els integrants del grup, retirant fang del mateix carrer amb una pala, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que retirava fang del mateix carrer amb una pala. “Avui estarem aquí i veurem com es desenvolupa el dia. Hem portat una màquina, una netejadora a pressió en un furgó gros centrant-nos en aquest carrer i intentar aportar el nostre gra de sorra. És important ajudar-nos entre municipis i aquesta espurna que falta quan algun municipi té un problema, que hi haja voluntariat per dedicar unes hores i mobilitzar-nos”, ha apuntat Gaseni, que ha qualificat la situació de “catastròfica”.

“Solidaritat que no oblidarem mai”

Una solidaritat que l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha agraït públicament: “no ho oblidarem mai”, tot recordant que, tot i la voluntat dels veïns, cal ajuda externa per a sobreposar-se a la situació. Segons ha precisat, al municipi arriben “voluntaris d’arreu de Catalunya, municipis que ens han ofert les seues brigades municipals, policies locals, empreses privades que fan les tasques de neteja sense cap cost i reconforta tenir al costat la Generalitat”. L’alcalde, malgrat això, ha fet una crida als voluntaris perquè no es presenten directament a les zones afectades i siguen els tècnics municipals encarregats els qui, prèviament, els organitzen i distribuïsquen.

De moment, la situació que els aiguats de dimecres ha deixat al municipi continua sent “greu“. La prioritat, en este moment, se centra en l’atenció a les persones. Nou veïns segueixen reallotjats en hotels: són els inquilins de dos cases que pateixen danys estructurals a Alcanar Platja i les Cases. “Traiem la capa de fang de la superfície per veure els danys produïts en mobiliari i infraestructures. Tenim domicilis, cases i equipaments municipals afectats. Queda molta feina”, ha apuntat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies