HomeEducacióUns 20.000 joves estan pendents d'assignació de plaça de Formació Professional

Uns 20.000 joves estan pendents d’assignació de plaça de Formació Professional

Un total de 20.083 joves estan pendents de l’assignació d’una plaça de Formació Professional (FP), tant de grau mitjà com superior, però Educació els hi garanteix una, ja que n’hi ha 26.652 vacants.

Enguany, el procés de matriculació va tenir un doble itinerari que donava prioritat als alumnes de 4t d’ESO. D’estos, el 96,2% ha estat assignat a una de les places demanades i el 88,6% d’estos la que havia triat en primera opció. El 96,2% és 30 punts superiors a l’any passat. Si es té en compte tant el grau mitjà com el superior, un 75,9% ha rebut assignació, 10 punts per sobre del curs passat, i a un 83% se li ha donat la primera opció.

D’altra banda, un 23,5% dels alumnes de 4t d’ESO no s’han matriculat tot i tenir plaça assignada.

El conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, ha explicat que este és un procés viu i que tot just ha finalitzat la primera fase, amb la matriculació que va acabar el 22 de juliol. A partir d’ara s’enceta una segona fase on s’han de gestionar les llistes d’espera i on preveu que els alumnes pendents d’assignació obtinguen uns percentatges similars pel que fa a l’obtenció de plaça en un dels estudis demanats. Per als que no siga així, ha explicat que se’ls acompanyarà i orientarà per tal que entren en uns estudis que s’adapten a les seues necessitats.

Cambray ha destacat que amb els canvis introduïts en el procés s’ha aconseguit el principal objectiu que era que els alumnes de continuïtat, els de 4t d’ESO, obtinguessen una plaça dins de la família demanada. Ha destacat que això ha passat en un 96% dels casos, 30 punts per sobre que l’any passat, quan molts es van quedar d’entrada sense aquesta plaça sol·licitada. Llavors els alumnes amb plaça de grau mitjà assignada van ser el 65% del total, ja que no hi havia distinció entre continuïtat i no continuïtat. Aquesta xifra ara és del 75,9%.

Educació explica este increment no només per la preferència a l’hora de fer la preinscripció, perquè van tenir prioritat amb un procés exclusiu del 20 al 26 d’abril, sinó també per l’increment de places. En aquest sentit, s’ha augmentat l’oferta final amb 29,5 grups de grau mitjà més per donar resposta a les opcions més demanades durant la preinscripció i per a les que hi havia possibilitats de creixement.

Els números globals són 45.152 places de cicles formatius de grau mitjà ofertades i 48.678 sol·licituds inicials. Malgrat això, 9.136 no s’han acabat matriculat tot i tenir una plaça assignada. En el cas dels alumnes de 4t d’ESO són el 23,5%, uns 6.000 els que han acabat no inscrivint-se allà on havien obtingut vacant. D’aquests, 1.701 han repetit 4t d’ESO i 1.774 s’han matriculat a batxillerat. El Departament estudiarà ara la casuística de la resta.

Per tant, això deixa el número de sol·licituds finals en 39.541. Després de la matrícula, hi ha 10.178 places vacants, que sumades a les 3.448 ja vacants de la primera fase, donen com a resultat 13.629 places disponibles i 11.722 sol·licituds pendents d’assignació. És per aquests pendents que Cambray garanteix que tenen plaça, tot i que potser no allà on voldrien.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies