HomeSense categoriaValoracions contraposades dels partits ebrencs en relació amb el pressupost general de...

Valoracions contraposades dels partits ebrencs en relació amb el pressupost general de l’Estat per al 2021

TERRES DE L’EBRE // El PSC de les Terres de l’Ebre ha fet una valoració positiva dels Pressupostos Generals de l’Estat, que destinaran 411 milions d’euros al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en l’exercici del 2021.

Manel de la Vega, primer secretari ebrenc del PSC, creu que els pressupostos trenquen “per fi” amb les retallades dels últims anys i aposten pel delta de l’Ebre, ja que assegura que de la partida genèrica de ‘Protecció i millora del medi natural’, dotada amb més de 136 milions d’euros, “sortiran els diners que es destinaran al Pla de protecció del Delta”. “No es podia posar una xifra concreta perquè no sabem quan pujarà el cost de tots els projectes del Pla de protecció que presentarem d’aquí a unes setmanes”, va justificar. 

 

El PSC respon a ERC

Unes afirmacions que responen a la diputada d’Esquerra, Norma Pujol, que havia denunciat, mitjançat un comunicat dels republicans, que no hi ha cap partida específica destinada a la recuperació de sediments. “Seguirem exigint la utilització dels fons europeus per a fer els projectes i actuacions que necessita el Delta, perquè és l’única oportunitat que tenim per a fer-les realitat després de veure la voluntat del Govern espanyol en estos Pressupostos”, va assenyalar la diputada riberenca, que també va lamentar que només apareix una partida de 100.000 euros per a la variant de Gandesa de l’N-420, que té la declaració d’impacte ambiental caducada des del 2012. També es va queixar que, si bé apareix un milió d’euros per a liquidar la descontaminació de Flix, no hi ha recursos suficients per a finalitzar les obres del Pla de restitució vinculat a la neteja del pantà, i que inclou projectes d’abastiment d’aigua en algunes poblacions. 

El gros de les inversions a l’Ebre inclouen 2,9 milions per al magatzem de residus de la central nuclear d’Ascó i la injecció al corredor mediterrani ferroviari, amb 142,7 milions per a posar ample internacional a la línia entre Vandellòs i Castelló. L’alta velocitat s’endú 170,16 milions, però també hi ha 114,88 per a la xarxa de tren convencional.

 

Esmenes del PDECAT 

El diputat del PDeCAT Ferran Bel va constatar esta prioritat per les inversions ferroviàries i, si bé va valorar l’augment de la inversió al Camp i l’Ebre, va matisar que “en relació amb la totalitat del pressupost és una aportació relativament  modesta perquè el govern de l’Estat compta amb 27 mil  milions addicionals de fons europeus”.

 “Veiem amb sorpresa que el Ministeri de Transició Ecològica reduïx l’aportació al territori un 18,8% respecte dels darrers  pressupostos, esperem que es puga corregir durant la tramitació”, va dir Bel, que va anunciar que el seu partit presentarà esmenes a l’avantprojecte, descartant una esmena a la totalitat. Els comptes “són més necessaris que mai; s’han de dixar  tramitar i hi hem de presentar esmenes; si hem de votar que no, hi haurà temps  fins al final”, va concloure.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 81

Últimes notícies