HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catValtònyic! Quan la dignitat és innegociable

Valtònyic! Quan la dignitat és innegociable

Al gener ja vaig escriure unes reflexions sobre els valors i els contravalors a l’esport. I ja hi tornem a ser!

En hores ja tenim aquí de tornada, vull dir a la Península Ibèrica, al Borbón major per beneir la regata InterRías (del circuit Copa de España 2022) on hi participarà el Bribón del que a més a més resulta que n’és el capità. I molts dels càrrecs electes de Sanxenxo n’estan exultants i del tot preparats per transmetre-li tota l’estima que li tenen. De fet d’aquelles terres, a banda del – de la silueta de bombona de butano – (de la Trinca), també hi va emergir aquell que va ser  “Caudillo de España por la gracia de Dios” i què dècades després d’assassinar i d’assassinar el va nomenar, a ell, a l’homenatjat, “Rey”! Imposant així una monarquia diuen que parlamentària, és clar, d’aquelles que si parles més del compte et persegueix, et jutja, et posa a la presó i si pot t’anul·la, com entre molts i moltes altres al llarg de dècades i dècades, a un raper mallorquí que per cert ahir, i ja en van unes quantes, va tornar a guanyar donant-nos una magnífica i esperada notícia.

Quant costarà el seu viatge amb tots, tots els serveis i tots els entreteniments que li oferiran? Quant costarà tot el dispositiu de seguretat per protegir-lo potser d’aquells “pequeños hilitos, cuatro en concreto, cuatro regeros solidificados con aspecto de plastilina en estiramento vertical” del Prestige que tan bé va il·lustrar el desconegut encara, malgrat Bárcenas, Villarejo, …, i una tal de Cospedal, M. Rajoy? I tot plegat orquestrat, amenitzat i dinamitzat pel nou Capo del PP,  aquell bon amic d’algun que altre narco que sens dubte presideix una organització criminal utilitzada per a delinquir!

És a dir, la corrupció reial banyada de petroli, d’armes, d’AVEs a la Meca, de donacions a les amants,  de paradisos fiscals, d’evasions fiscals a la hisenda espanyola -la seva-, …, com a contravalor de l’esport, d’un esport el de la vela on a banda d’una bona preparació tècnica, tàctica, estratègica i forma física, es imprescindible promoure, sentir i compartir valors com el de l’esforç, la superació, el treball en equip, el lideratge, la solidaritat, la humilitat, el joc net, l’esportivitat, l’amistat, …, valors propis i inequívocs de grans navegants i aventurers com ara l’irlandès Ernest Shackleton capità de l’Endurance i pioner de l’exploració antàrtica qui al 1915 va protagonitzar una de les més increïbles històries de superació conegudes als éssers humans a una de les terres més inhòspites i remotes del planeta que habitem.

Però avui per combatre enèrgicament els contravalors del “fill” del “Caudillo” hi tenim els valors  artístics, musicals i personals, tots ells incontestables de Josep Miquel Arenas, Valtònyc.

La llibertat d’expressió a Gant (Bèlgica) encara és innegociable!

10 anys de periple, 4 anys d’exili i de judicis havent passat per fins a 10 tribunals, des del jutjat de primera instància fins al constitucional que fins hi tot va aprofitar per abolir una llei del S.XIX sobre injúries al seu rei. Una autèntica regata la seva, no com les del “Bribón”, contra vent i marea, per acabar donant-li la raó i negant la seva extradició a l’estat més corrupte i predemocràtic de la Unió Europea . 10 jutges li donen 10 cops la raó davant les injúries a la corona que encara avui denuncien els feixistes que el volen empresonat quan resulta que cantava i denunciava la pura veritat.

I mentrestant aquí el tram final de la primavera ve carregat d’onades i onades de calor i de molta xafogor que ja comença a fer-se insuportable …

El Catalan Gate, potser ja els hi va convenir no trobar cap urna per així poder-nos atonyinar i humiliar!

25% quan el 75% ni ha existit, ni existeix ni existirà mentre no siguem un Estat independent!

La llei dictada amb taquígraf pels seus tribunals que fins hi tot avalen els del 155, volia dir Cent Cinquanta Cinc Il·legal, i la seva crossa Comuna, bona llei no serà!

El decret per a protegir els directors i les directores de centre. Però no passarem ja a la desobediència activa, permanent i irrenunciable?

PS1. NO a cap tipus de guerra!

PS2. La Dignitat també és innegociable!

Ignasi Caballé Caire
Ignasi Caballé Caire
Professor d’educació física i emprenedor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 29

Últimes notícies