HomeSocietatVicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, presenta la jornada de docents de...

Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, presenta la jornada de docents de memòria històrica a Corbera d’Ebre

El passat dos d’octubre es va reunir a Corbera d’Ebre professorat de diferents grups DEMD, els impulsors de memòria històrica als centres educatius d’arreu de Catalunya, amb l’objectiu de fer xarxa entre les persones docents que treballen la memòria a l’aula i compartir l’experiència d’un lloc de memòria tan significatiu com el Poble Vell de Corbera, en una activitat organitzada per la DEMD-Ebre, Comebe, l’Associació Poble Vell de Corbera d’Ebre i Serveis educatius de la Terra Alta.

La jornada va començar amb una visita a la Cota 402, lloc de comandament de la 35a Divisió republicana. Posteriorment van presentar la jornada Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic; Antonio Álvarez, alcalde de Corbera d’Ebre; Batiste Forcadell, director del Comebe; Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre i Ramon Grau, subdirector d’Ordenació Curricular. Es va visitar el Centre d’interpretació 115 dies i el Poble Vell i més tard a l’Església del Poble Vell es van presentar els projectes Sanitat a la Batalla de l’Ebre elaborat per DEMD-Ebre i Comebe i Recuperem junts la memòria de la Terra Alta a càrrec de l’antropòloga Julieta Olaso. Finalment, Felip Puig, investigador del grup de recerca DIDPATRI, va pronunciar la conferència Els soldats oblidats de Gratallops. Segons Carme Maigi i Lluís Montull, cooordinadors de la jornada, la diada fou molt profitosa per un doble motiu, la nombrosa assistència, atès que a la sessió de la tarda es van aplegar més de vuitanta persones i, de l’altre, per l’activa i positiva resposta de les persones participants, sense oblidar els contactes establerts per docents de diversos DEMD a fi d’efectuar projectes compartits de memòria“. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies