HomeSense categoriaVídeo · El Senat aprova la proposta d’Esquerra per reobrir l’oficina de...

Vídeo · El Senat aprova la proposta d’Esquerra per reobrir l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre

RIBERA D’EBRE  // El senador d’Esquerra Republicana, Josep Rufà, ha defensat al Ple del Senat la moció on es demanava la reobertura del Centre d’Atenció i Informació de l’ Institut Nacional de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, assegurant personal suficient que garanteixi el seu funcionament. La moció ha estat aprovada amb el suport de la gran majoria de grups de la Cambra.

Rufà ha començat la seva intervenció “agraint als treballadors i treballadores dels serveis socials dels consells comarcals del Priorat, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, que han ajudat als ciutadans en la gestió de prestacions, ajudes, ingrés mínim vital, o consultes sobre expedients de jubilació, orfandat o discapacitats, entre d’altres”. Donant així resposta al tancament, que des del març de l’any 2020, ha patit l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre.

El senador republicà ha destacat que “aquestes comarques formen part de la Catalunya buidada”, les quals han viscut “un èxode mantingut de població”. A més ha recordat que el tancament permanent del Centre de Móra d’Ebre es va produir per la jubilació d’un dels dos treballadors que l’integraven, en no ser substituït per un altre.

Rufà ha criticat que “la supressió d’aquesta oficina obliga als ciutadans d’aquestes comarques a fer gestions als centres de Reus i Tortosa, ja saturats, a més 48 quilòmetres, sense serveis ferroviaris i amb pocs serveis d’autobús”.

A més ha volgut deixar constància que la justificació de l’Institut Nacional de la Seguretat Social per negar la reobertura de l’oficina “ha indignat a la població dels municipis i comarques afectades, per considerar-ho un menyspreu”.

El senador republicà s’ha felicitat que el senador socialista, durant la seva intervenció, anunciés el compromís del govern espanyol per reobrir l’oficina de Móra d’Ebre.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 42

Últimes notícies