HomeCulturaVídeo · Més de 200 persones es manifesten a Tortosa en contra...

Vídeo · Més de 200 persones es manifesten a Tortosa en contra de la suspensió de l’activitat cultural

Artistes i treballadors culturals ebrencs han sortit una vegada més al carrer per mostrar el seu desacord i protesta per la stiuació a la qual s’està abocant la cultura i els ensenyaments artístics, així com per reclamar al Govern de la Generalitat que es revertisca la suspensió de l’activitat cultural. Al crit de “La cultura és segura, la cultura és treball” més de 200 persones s’han aplegat a la plaça Barcelona de Tortosa, davant del Mercat, que ha culminat amb un minut de silenci dels assistents, vestits de negre en senyal de dol per la cultura, amb els seus instruments o instruments de treball alçats. Durant l’acte s’ha fet lectura d’un manifest en què han criticat que mentre la cultura ha estat una de les primeres peces sacrificades en el teixit social, es donen tractes a favor a l’església, a empreses del Castor o la Casa Reial.

Manifest:

‘Defensem la Cultura, els Ensenyaments Artístic i els seus treballadors a les Terres de l’Ebre’

Sota la feble excusa de la pandèmia causada pel Covid-19, s’està abocant la Cultura, els Ensenyaments Artístics i els professionals de les Terres de l’Ebre en un continuat devessall de mesures restrictives en contra de la creació, difusió i ensenyament de l’Art i els seus valors inherents. Les limitacions que l’Administració està imposant a la Cultura no representen altra cosa que el resultat d’un arrelat desconeixement, manca de sensibilitat i de respecte cap a un sector essencial per al conjunt de la societat.

Cal fer esment que, a data d’avui, no consta que hi haja hagut cap brot de Covid-19 originat en un acte cultural, quan és precisament este l’argument que l’administració s’esgrimeix. Lamentem que la Cultura haja sigut, precisament, una de les primeres peces sacrificades en el teixit social, com si la seua importància fos secundària. Algú ha calculat el volum real -i l’impacte en xarxa- de l’estancament cultural? La Cultura no comporta despesa, sinó que, ben al contrari, crea riquesa al seu voltant.

Innombrables artistes, docents i tècnics es troben en situació límit després de 8 mesos de pràctica inactivitat, atès que la política i l’administració estan utilitzant la Cultura com a cap de turc de les seues pròpies incoherències en el context de la crisi sanitària, i ho fan amb atacs múltiples i multidireccionals: retallades directes en pressupostos, limitacions imposades a l’activitat, tancament forçat de teatres, cine, auditoris, sales de concerts i instal·lacions culturals, obligatorietat d’ensenyament telemàtic en les escoles de música, art, teatre i dansa, situació de desemparament laboral i econòmic dels professionals del sector, i un llarg etcètera.

En el cas de les Terres de l’Ebre, sentim esta escomesa d’una manera especialment punyent, per múltiples factors: les diverses limitacions de mobilitat, la manca d’equipaments culturals tant de titularitat pública com privada, la dispersió geogràfica i les seues especificitats, a més de la clàssica infradotació pressupostària en Cultura. 

Per tot això, i per molt més, demanem la immediata reversió de totes les injustes mesures restrictives imposades sobre el sector de la Cultura i l’Ensenyament sense previ consens, ni consulta, ni negociació, exigim ajudes directes i immediates a les persones que en depenen i convidem tots els responsables polítics i la societat sencera a proclamar amb tots nosaltres i amb veu alta i clara: 

#Cultura es treball!

#La Cultura és segura!

#Tots com Cultura

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 64

Últimes notícies