HomePolíticaViña: “Accedir als serveis bancaris és un dret; cap persona i cap...

Viña: “Accedir als serveis bancaris és un dret; cap persona i cap poble en pot quedar exclòs”

Maria Jesús Viña, secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha recordat que “l’accés als serveis bancaris ha de ser un veritable dret del ciutadà, però avui dia està limitat a milers de persones per l’exclusió financera”.

Viña ha explicat que Esquerra Republicana ha presentat moltes iniciatives a diferents institucions perquè cap persona i cap poble quedi exclòs d’aquest dret: “Volem que es garanteixi l’accés als serveis dels bancs i es reguli la instal·lació de caixers. Que tothom, des del seu poble, pugui, físicament, retirar i ingressar efectiu, fer pagaments de rebuts i impostos, consultar moviments i extractes, i realitzar transferències”.

A més, ha recordat que “el govern espanyol és qui té els recursos i les competències en l’àmbit financer i bancari per acabar amb l’exclusió financera, però el PSOE no ha fet res per arreglar la situació”. Afegint, tot seguit que: “és vergonyós que es rescatin bancs amb els nostres diners, i després tinguem pobles sense oficines bancàries o caixers”.

Moltes poblacions i molta gent pateixen aquesta exclusió financera: “no poden accedir als serveis bancaris perquè, o bé no tenen oficina, o bé no tenen caixer, o perquè hi ha una manca de digitalització de part de la població. Fet que encara és més agreujat en zones rurals i envellides”.

La diputada Maria Jesús Viña ha fet saber que, davant la inacció del govern del PSOE, el Parlament de Catalunya ha impulsat una Proposició de llei, que ara es debatrà a les Corts espanyoles, per a lluitar contra l’exclusió, “perquè considerem que cal regular per llei l’accés de la gent a un mínim de serveis financers” ha dit.

Viña ha destacat que “el Govern de la Generalitat de Catalunya, malgrat no tenir competències, té la voluntat de garantir el dret dels ciutadans a accedir als seus diners i els serveis financers; i d’aquí el projecte, presentat avui, de fer arribar oficines bancàries mòbils a tots els municipis del país”.

El regidor d’Alternativa per Gandesa, Joan Aubanell, ha lamentat el problema que representa per a la Terra Alta la manca d’oficines bancàries i caixers automàtics en alguns pobles. “La nostra gent s’ha de desplaçar a altres poblacions per retirar diners o fer alguna operació, i això és un exemple de falta d’equilibri territorial i falta d’oportunitats de la ciutadania, fet que repercuteix amb més intensitat en el dia a dia, d’una comarca rural i envellida com la nostra. Ens diuen que lluiten contra el despoblament, però ens treuen el servei”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 28

Últimes notícies