HomeSense categoriaVisites guiades a diversos espais monumentals de Tortosa, amb motiu de les...

Visites guiades a diversos espais monumentals de Tortosa, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020

TORTOSA // El llegat monumental de Tortosa, maridat amb expressions artístiques i combinat amb visites guiades, serà protagonista de les activitats programades a la ciutat amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020. Els actes es desenvoluparan entre el 9 i l’11 d’octubre a diversos espais de la ciutat i serviran per posar en valor alguns dels elements més singulars que es troben a la ciutat.

Una de les activitats principals servirà per fer reconeixement als elements triats en votació popular com els set tresors del patrimoni de Tortosa, en el marc dels actes previs de la Capital de la Cultura Catalana 2021. Serà dissabte 10 al matí, al Museu de Tortosa. Els set tresors corresponen a: la Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat; la Festa del Renaixement; la catedral; el riu Ebre i la navegació fluvial; els Reials Col·legis; la Banda Municipal de Música; i el Museu i edificacions modernistes de Tortosa.

Dins de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) també s’han encabit els actes que conformen el festival A Cel Obert, que enguany viurà una edició especial per la presència del coronavirus: en lloc de situar les instal·lacions artístiques guanyadores en els patis interiors d’edificis singulars del centre històric, hi haurà una única instal·lació, anomenada ‘Desplome’, que estarà situada a l’aire lliure a l’espai que ocupen les restes de l’antiga església dels Dolors, al carrer Montcada. D’esta manera es podrà garantir la visita a l’obra efímera amb les mesures de distanciament necessàries, a qualsevol hora entre els dies 9 i 11 d’octubre. Juntament amb això, el Museu de Tortosa acollirà una exposició retrospectiva que permetrà recordar les obres que han format part d’A Cel Obert durant les últimes edicions.

Al mateix espai del Museu s’ha programat un concert de violoncel i piano, a càrrec de David Rebull i Elisa Huguet, divendres 9 a les 19.30 h. Així mateix, diumenge al matí hi haurà tres passis de la visita teatralitzada a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, que estarà ambientada en el segle XIX, moment de la creació de l’edifici. El mateix diumenge està previst un altre espectacle teatral que servirà per redescobrir l’edifici renaixentista dels Reials Col·legis, amb un espectacle inspirat en la Disputa de Tortosa.

D’altra banda, les JEP permetran visitar espais com el fortí de Bonete i les Avançades de Sant Joan, tant dissabte com diumenge. Això serà possible de la mà del grup de recreació històrica dels Miquelets de Catalunya, que el cap de setmana passat, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, ja van protagonitzar unes visites per recordar la importància que estes construccions van tindre al llarg de la història.

Este matí, el tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, ha subratllat que l’organització dels actes de les Jornades Europees del Patrimoni s’emmarca dins la voluntat de l’Ajuntament de Tortosa per posar en valor la cultura de manera segura, ja que “esdevé una eina de cohesió social i de promoció econòmica de la ciutat de primera magnitud”.

Totes les activitats, tret de la visita a la instal·lació d’A Cel Obert, compten amb aforament limitat i és necessària la inscripció prèvia. Per a les previstes al Museu, cal escriure un correu electrònic a museudetortosa@tortosa.cat, mentre que les programades a les muralles o els Reials Col·legis s’han de demanar a turisme@tortosa.cat o trucant al 977 449 648.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 24

Últimes notícies