HomeMedi AmbientViu l'estiu a l'Ebre · Sant Jaume d’Enveja, paradis del delta de...

Viu l’estiu a l’Ebre · Sant Jaume d’Enveja, paradis del delta de l’Ebre amb incomparables espais naturals

Espais naturals com l’illa de Buda, amb les seues nombroses poblacions d’aus aquàtiques o el Migjorn, són alguns dels principals atractius que oferix  Sant Jaume d’Enveja. També els visitants podran gaudir d’una amplitud d’espais per a relaxar-se i gaudir del temps com la caseria dels Muntells, la platja del Serrallo, la llacuna de la Platjola o el baladre de Balada, catalogada com a arbre monumental.

Entre els seus edificis més destacables es pot contemplar El Xalet, enmig de la vila, i altres construccions d’arquitectura tradicional que conserven alguns dels elements rurals ben lligats a la terra com els pous, les cisternes i els forns de llenya.

És un autèntic plaer veure sortir el sol des de la platja de Migjorn, recórrer l’últim tram del riu Ebre per la Via Verda, gaudir d’un bon àpat d’arròs, banyar-se a les platges gairebé desertes de Migjorn, el Serrallo i la Platjola, anar al mirador de Migjorn i meravellar-se amb la gran quantitat d’aus que hi ha, entrar a l’únic arrossar interactiu del Delta, trepitjar el fang i veure de prop l’arròs. A més, fer la “Buda&Bike” coneixent l’illa de Buda a cop de pedal, i acomiadar el dia amb la posta de sol des del pont Lo Passador. I en el mes d’abril, veure com el Delta es convertix en un immens mirall.

Atractives rutes 

Les Rutes dels Colors són tres rutes que recorren el municipi de Sant Jaume d’Enveja i passen per alguns dels indrets amb més interès històric, tradicional i paisatgístic. A través d’estos tres itineraris es pot descobrir un territori ple de petites històries, de paisatges sorprenents i de costums i tradicions, moltes de les quals encara perduren. Entre els itineraris amb més interès, destaquen les rutes del Camí d’Anita, Lo Jornal del Pagés i Via Buda.

Vida tradicional del Delta

Aprendre i contemplar com es vivia al Delta i viure intensament les faenes tradicionals del camp a les festes de la Plantada i de la Sega, són un altre dels atractius que es pot veure al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre, que  permet fer un recorregut històric i cultural per l’arquitectura popular, mil·lenària i singular, que ha esdevingut un dels símbols del Delta.

Un dels seus principals objectius és conservar, valorar i difondre la manera de viure dels nostres pares i avis, una manera de viure dura i humil, però d’acord amb la natura. Al mateix centre els visitants podran trobar un museu ornitològic on hi ha exposats un bon nombre d’espècies que habiten al Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 55

Últimes notícies