HomeEsportsXavi Albertón disputarà les FIM Mini GP World Sèries

Xavi Albertón disputarà les FIM Mini GP World Sèries

ESPORTS // Xavi Albertón disputarà les FIM MiniGP World Sèries, nova plataforma del programa Road to MotoGP, creada per la Federació Internacional de Motociclisme i Dorna Sports, competició que unificarà i estandarditzarà totes les de Mini GP de tot el món, i que ha nascut amb l’objectiu de crear una plataforma igualitària per als jóvens pilots de tot el món, així com augmentar la seua habilitat i les seues oportunitats en el camí cap a MotoGP.

Les FIM MiniGP World Sèries comprendran competicions MiniGP organitzades per una o més federacions nacionals o unions continentals de tot el món que s’inscriguen per a formar part de la nova iniciativa, amb cada competició de les Sèries adherint-se al mateix conjunt de reglaments esportius i tècnics per tal d’estandarditzar la competició.

 

Entre els 13 escollits 

Xavi Albertón va participar en unes proves de selecció que va convocar la Federació Espanyola de Motociclisme el passat 4 d’abril al Circuit DR7 de Tarancón, a la província de Conca, per a pilots des dels 10 anys fins als 11 o que complisquen 12 durant el present any, en les quals es va valorar el rendiment dels pilots a la pista, entre altres factors, com el pes dels aspirants, la volta més ràpida, els estudis, notes escolars i el comportament personal. Al final Albertón va ser un dels 13 pilots escollits, per la seua projecció de futur i comportament. 

Els pilots seleccionats estaran inscrits en totes les curses i podran utilitzar les motos que es sortejaran en cadascuna i que hauran de retornar quan estes finalitzen. ETG, col·laborador de la RFME en este projecte i importador d’Ohvale, serà l’encarregat d’inspeccionar i fer el manteniment de les motocicletes.

 

Un bon aparador

Per a Xavi Albertón serà una bona oportunitat de créixer com a pilot, agafar experiència i donar-se més a conèixer. Les carreres tindran lloc en circuits de karting que complisquen amb les normes mínimes establertes per la FIM o la federació nacional en qüestió, que també decidirà la longitud mínima de circuit. Els pilots han de tenir entre 10 i 14 anys d’edat, i competir amb idèntica maquinària Ohvale GP-0 160. S’han d’incloure en el calendari un mínim de 4 proves que comprenguen un mínim de 8 carreres, amb 15 pilots permanents en cada competició. 

La competició havia de començar a Cadis, però es va suspendre, i ara el calendari consta de les proves de Kotarr a Burgos els dies 5 i 6 de juny, Kartcenter a Màlaga, 10 i 11 de juliol, Circuit DR7 Tarancón, 7 i 8 d’agost i As Pontes a la Corunya, 4 i 5 de setembre.

El campió de cada copa nacional, regional o continental de MiniGP tindrà l’oportunitat de participar en una Final Mundial, durant la setmana prèvia a l’últim esdeveniment de MotoGP de la temporada. El guanyador de la Final Mundial, en funció de l’edat i la ubicació i nacionalitat, s’assegurarà una plaça en un dels programes Road To MotoGP al següent esglaó de la seua carrera. Els millors pilots de cada copa MiniGP nacional, regional o continental també tindran -depenent de la seua edat i ubicació- accés directe a la selecció de la Idemitsu Àsia Talent Cup o la disponibilitat d’entrar a l’Honda British Talent Cup, la Northern Talent Cup o l’European Talent Cup.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 65

Últimes notícies