HomePolítica14-F: El Govern destaca la "normalitat" en l'obertura, amb les mateixes incidències...

14-F: El Govern destaca la “normalitat” en l’obertura, amb les mateixes incidències i meses constituïdes que el 2017

CATALUNYA // El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha destacat que el 14-F es desenvolupa amb “normalitat” dins l’excepcionalitat de la pandèmia, amb les mateixes incidències i meses constituïdes que el 2017 a primera hora. Des del Parlament, Solé ha indicat que ja s’havien constituït i informat el 97,4% de les meses, el mateix percentatge que fa quatre anys, i que la previsió era que “en els propers minuts” s’acabessin obrint la resta. Ha indicat que en cas que alguna no ho pogués fer caldrà esperar què decideix la Junta Electoral. Tot i que ha afirmat que res fa preveure que els resultats no es facin públics aquest diumenge, sí ha reconegut que segurament es farà més tard de l’habitual.

Solé ha valorat positivament l’arrencada de la jornada electoral i ha insistit que malgrat l’excepcionalitat i les dificultats afegides per la pandèmia de la covid la previsió era que es desenvolupés sense incidències. De fet, ha explicat que fins a les 10.00 hores s’havien donat les incidències “pròpies de qualsevol elecció“, entre aquestes ha mencionat que algunes meses no havien pogut informar encara de si s’havien obert o no. També algunes “puntuals” pel que fa al material de seguretat. 

El conseller ha recordat que s’han rebut més de 34.000 al·legacions per no ser membre de mesa, de les que se n’han resolt unes 22.000. Tot i això, ha explicat que encara s’estaven buidant les dades per conèixer totes les incidències i quants suplents han hagut finalment de quedar-se als col·legis electorals per cobrir baixes.

Per territoris, ha explicat que a les circumscripcions de Lleida i Girona s’havien constituït totes les meses a les 10.00 hores, mentre que a Barcelona es podien haver registrat més dificultats pel volum de meses i col·legis que té. 

Pel que fa les que s’han obert amb retard, el conseller ha considerat que és “aviat” per saber si s’aplicaria la normativa que diu que aquelles que no es poden configurar s’han de tornar a convocar 48 hores més tard. Solé ha afegit que serà la Junta Electoral la que acabarà decidint. 

Per últim, ha afirmat que amb la situació actual “no hi ha motius” perquè els resultats no es coneguin aquest diumenge al vespre. Tot i això, sí que ha recordat que el recompte serà diferent per les mesures de seguretat que s’hauran de prendre i perquè hi haurà més vot per correu, cosa que fa preveure que serà més lent i que el resultat final s’endarrerirà. 

Sense requeriments notarials en l’arrencada

De la seva banda, el Col·legi de Notaris de Catalunya ha informat que fins a les 9.30 hores no havia rebut cap requeriment notarial per acreditar possibles incidències sorgides en l’hora prèvia a l’obertura dels col·legis ni després de la primera mitja hora de votació. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 83

Últimes notícies