HomeSocietat30 de maig: jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la...

30 de maig: jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja de les Cases

ALCANAR // L’Ajuntament d’Alcanar, amb la col·laboració de la campanya Catalunya CleanUp Challenge, ha organitzat una acció de neteja solidària de la platja del litoral de les Cases el pròxim 30 de maig, a partir de les 10.30 h. El punt de trobada serà la zona d’aparcaments del Marjal.  

Recentment, el Consell Comarcal del Montsià, juntament amb el repte Catalunya Clean Up Challenge i onze ajuntaments de la comarca, entre els quals s’hi troba Alcanar, han impulsat la iniciativa Montsià Clean Up Challenge. L’objectiu és sensibilitar a totes les veïnes i veïns de la comarca sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient. La iniciativa del pròxim diumenge consta en netejar els trams de costa compresos  de les Cases, el Marjal, l’Estanyet i Sòl de Riu. Per a fer-ho, l’Ajuntament d’Alcanar proveirà guants de làtex per a les persones participants i també bosses grans  per a dipositar la brossa.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcanar, recorda que “és important respectar allò que ens envolta. Els residus són una problemàtica i pensem que aquesta jornada de neteja serà una bona manera de conscienciar a la ciutadania i  fer-la passar a l’acció”.

A més, Catalunya CleanUp Challenge proposa a tota la ciutadania un repte pel medi ambient: fotografiar la brossa que es trobe i que es registre en una base de dades per a fer-nos una idea dels residus que ens envolten. Per a fer-ho és tan senzill com descarregar-se una aplicació mòbil, fer la foto i pujar-la amb una etiqueta i la seua geolocalització. En aquests moments el Catalunya Clean Up Challenge, compta amb 801 participants i 128.000 captures. Gairebé 200 municipis i més de 30 comarques hi formen part. Mentre que ja hi ha una setantena de persones unides a la iniciativa Montsià Clean up Challenge.

“La iniciativa del Catalunya CleanUp Challenge va néixer aquí a Les Cases d’Alcanar i això fa que sigui una acció amb un significat especial dins aquest nou repte #MontsiaCleanUpChallenge llançat a la comarca. Cada cop som més els que volem ser part de la solució i això va de sumar entre tots. Qualsevol acció (com recollir una peça de brossa), per petita que sigui, compta i cal que siguem molts perquè junt puguem crear un impacte. Perquè no és la meua brossa, però sí és lo meu planeta”, explica Robert Garcia, impulsor de la campanya.

Aquesta acció de neteja s’emmarca dins la Setmana de la Natura, una iniciativa impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre de segon nivell i que té com a objectiu promoure la conservació de la natura mitjançant la implicació social, principalment a través de les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental. El repte s’allargarà fins al 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, data de celebració de l’Ultra Clean Marathon, després que l’organització del Catalunya Clean Up Challenge haja arribat a un acord de col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya.

Participar en el repte és molt fàcil: només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb els codis MONTSIA, CATALUNYA i tenir ganes de millorar l’entorn. També es pot compartir a les xarxes socials a través de les etiquetes #montsiacleanupchallenge #catalunyacleanupchallenge.

Passes a seguir per a portar a terme l’acció:

1.- Descarregar l’App LITTERATI (disponible per IOS i Android)
2.- Entrar els codis: MONTSIA, CATALUNYA
3.- Fotografia cada peça de brossa que vulguis recollir (una peça per foto )
4.- Recull-la i diposita-la en el dipòsit de deixalles adequat.
5.- Puja-la al núvol i etiqueta-la amb la descripció de l’objecte, el material i la marca comercial.

>> Link descàrrega IOS

>> Link descàrrega Android

>> Consulta el Decret d’Alcaldia d’adhesió de l’Ajuntament d’Alcanar a la campanya Catalunya CleanUp Challenge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 37

Últimes notícies