44 més

Les Terres de l’Ebre, com una de les regions sanitàries amb menys afectacions per la Covid-19, serà també una de les primeres a iniciar el desconfinament i aquest dilluns -sempre amb el vistiplau de l’Estat- podrà iniciar la fase 1. La represa de l’activitat econòmica i social abans d’altres territoris del país ha de ser, doncs, una oportunitat per al teixit empresarial d’aminorar el sotrac econòmic que ha suposat la pandèmia en els últims dos mesos. 

Aquesta llum que suposa anar per davant d’altres territoris, però, es veu ja amenaçada per un altre projecte -o més aviat cinc- que poden aterrar a la Terra Alta amb la total animadversió  de la seua gent. Cinc nous parcs eòlics, amb 44 aerogeneradors (que se sumen als 184 ja en funcionament) encenen de nou les alarmes a un territori on hi ha pràcticament unanimitat: la comarca ha complert ja amb la seva quota d’energia renovable i aposta per un model econòmic d’agricultura, turisme i sostenibilitat que resulta incomptaible amb la massificació eòlica.

Tots els alcaldes de la comarca, a excepció d’un, han mostrat ja el seu rebuig a l’arribada de nous parcs i, en els últims anys, també el teixit social ha fet sentir la seva oposició al projecte. Fins i tot el consell regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta ha hagut d’alçar la veu contra un model que, imposat des de fora, amb capital foraster i amb benefici també forani, és una amenaça per a la gent que aposta per quedar-se a viure a la terra, i de la terra.

En les properes setmanes  s’haurà de resoldre la viabilitat dels cinc nous parcs i ara la pilota és a la teulada de la Generalitat. Veurem si el govern acaba apostant per unes Terres de l’Ebre que sortir del desconfinament sigui com la punta de llança de Catalunya o, per contra, si ho fa amb 44 aerogeneradors de més.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies