HomeSense categoriaTortosa avança en el retorn a l'activitat dels equipaments culturals i esportius...

Tortosa avança en el retorn a l’activitat dels equipaments culturals i esportius permesos dins la Fase 1

La biblioteca Marcel·lí Domingo s’ha posat a punt aquest dilluns per reprendre l’activitat de préstec i devolucions a partir d’aquesta tarda. És un dels equipaments municipals que han pogut reprendre l’activitat amb l’entrada en funcionament de la Fase 1 del desconfinament, iniciada avui a Tortosa i a les Terres de l’Ebre. De moment, l’activitat a la biblioteca només es permetrà al servei de préstec. Per fer-ho, caldrà fer la sol·licitud prèviament a través del telèfon 977 44 55 66 o el correu bmd@tortosa.cat i se’ls indicarà el moment en què poden recollir els títols sol·licitats. Més endavant, a mesura que avance el desconfinament, la biblioteca anirà recuperant paulativament la resta de serveis. 

Un altre equipament cultural que prepara el retorn a l’activitat és el Museu de Tortosa. A hores d’ara està adequant els espais amb els elements de protecció necessaris abans d’obrir portes a la ciutadania al llarg dels pròxims dies. 

De la mateixa manera, aquest dilluns també han reprès l’activitat parcialment les instal·lacions esportives de l’estadi, a Ferreries. En aquest cas, el decret que regula la Fase 1 permet les pràctiques esportives individuals i que no comporten contacte físic. Per aquest motiu s’han reprès els esports de pàdel (que es limiten a classes particulars individuals i amb cita prèvia) així com el d’atletisme. En aquest cas, a petició del Club d’Atletisme Terres de l’Ebre (ATE) s’han establit les necessitats d’ús de la pista per als esportistes federats que hi entrenen. Tant en el pàdel com en l’atletisme, la pràctica esportiva no permet l’ús de la resta d’instal·lacions de l’estadi ni els vestidors. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha avançat que l’activitat de ciclisme també es podria rependre al velòdrom, d’acord amb la planificació que establisquen juntament amb la Penya Ciclista Baix Ebre. 

L’inici de la Fase 1 es va notar ahir dilluns  als carrers de Tortosa i a l’activitat comercial. Així se n’ha felicitat l’alcaldessa, que ha destacat l’augment detectat: “s’ha notat un increment en l’obertura de botigues i d’establiments d’hostaleria. Les terrasses han comptat amb una bona ocupació de la clientela. Es nota les ganes de tornar a la normalitat poc a poc”, ha apuntat. En aquest sentit, ha recordat que des d’avui la zona blava ja torna a estar en funcionament per permetre que hi haja més rotació de vehicles i afavorir d’aquesta manera l’activitat comercial. 

Tot i les bones sensacions del primer dia, Meritxell Roigé ha volgut recordar que continuem estant en estat d’alarma i que la pandèmia segueix present. Per això ha llençat novament el missatge de prudència i per respectar les franges horàries permeses per desenvolupar les activitats que són autoritzades en aquest moment: “la crisi del coronavirus encara no ha acabat. Hem de prendre totes les mesures que estiguen a la nostra mà per no facilitar que es produïsca un rebrot perquè hem de poder anar cap endavant, i no cap enrera”, ha dit. Per això, l’alcaldessa ha conclòs amb la recomanació que la ciutadania de Tortosa es quede al municipi, malgrat que la Fase 1 permeta una major mobilitat dins la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 89

Últimes notícies