HomeGastronomiaL'Antic Molí d'Ulldecona s'apunta a la iniciativa Gastrorecup

L’Antic Molí d’Ulldecona s’apunta a la iniciativa Gastrorecup

El proper divendres 29 de setembre se celebrarà un sopar amb productes en bon estat salvats de les escombraries. Gastrorecup són els sopars que es va inventar la cuinera Ada Parellada per conscienciar sobre el malbaratament alimentari. Vicent Guimerà, gerent del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, se suma aquest any, juntament amb gairebé 20 cuiners de Catalunya.

Cada restaurant celebrarà un sopar complet, del primer a les postres, amb aliments en bon estat que han estat salvats de les escombraries perquè pel seu aspecte o sobreabundància no podien seguir al circuit comercial.

Encara que serà un únic menú, potser no totes les taules mengin els mateixos plats perquè estan pendents del que arribi, sobretot del més fresc.

L´Antic Molí compta amb un hort d´agricultura regenerativa, de 7 hectàrees, que també proveirà ingredients de primera qualitat per al sopar.

La campanya compta amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors, Es Imperfect, Talkual Foods, Ametller Origen, Bon Blat, Porc de Palou, Can Sumoi, Borges Professional, Makro i Plus Fresc.

I el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per conscienciar la població sobre l’aprofitament dels aliments.

La campanya dura entre el 26 de setembre i el 8 d’octubre, amb un preu simbòlic de 15€ i a les Terres de l’Ebre hi participen els restaurants l’Antic Molí, Albert Guzmán i Villa Retiro.

Restaurant l’Antic Molí

El Xef Vicent Guimerà és el propietari del restaurant i ha estat premiat amb l’Estrella Michelin des del 2017, Estrella Verda Michelin des del 2021 i Sol Repsol 2022.

El 2023 ha rebut 4 Radishes, entrant ha formar part de la presitigiosa Guia ‘We’re Smart Green Guide’ amb els millors restaurants vegans, o amb opció vegana, del món.

A més està nominat a la categoria ‘Discovery of the year – Best Vegetables Restaurants 2023 in Spain’, la gala se celebrarà el proper 24 d’octubre a Brussels.

El restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona posa en pràctica les darreres tècniques i tendències.

Apostant per una cuina de proximitat, amb productes ecològics i sostenibles.

La seva gran creació és el Projecte Mans, un menú degustació de 20 creacions embolcallades amb petites obres d’art úniques.

Una sinergia entre els artesans de les Terres de l´Ebre i la cuina SlowFood · Km0.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies