El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació convoca des de 1987 els Premis ‘Alimentos de España’ en reconeixement als professionals o entitats que contribueixen a impulsar aquest sector tan important a l’economia espanyola.
El premi ‘Alimentos de España’ a la Restauració està dirigit a guardonar els establiments de restauració i iniciatives gastronòmiques, que potenciïn la utilització, presentació, innovació i bon ús dels nostres aliments a la gastronomia.
L’Antic Molí d’Ulldecona, ha obtingut el guardó en aquesta categoria pel seu compromís amb la gastronomia sostenible i de proximitat, que es valoren amb un sol Repsol, una estrella Michelin i una estrella verda.
Destaca la integració d’aspectes relacionats amb la sostenibilitat, com ara la producció pròpia, l’ús de productes ecològics i de proximitat, amb una cuina moderna.
La proposta gastronòmica del Xef Vicent Guimerà és elegant i innovadora i compromesa amb la reducció del malbaratament de residus.
També se n’ha valorat el compromís amb els petits productors i artesans, la conservació patrimonial i la difusió de la cultura del territori.
La gala es va celebrar al Teatro Real de Madrid, els premiats van ser elegits entre més de 100 candidatures. Per a les deliberacions, el ministeri ha tingut un jurat compost per personalitats de dilatada experiència i coneixement del sector agroalimentari i pesquer.
En la suma de categories de les diferents modalitats, aquest any es van atorgar 25 premis, 11 més que a la darrera edició.