HomeEnergiaA tràmit dos parcs solars de 95.700 panells fotovoltaics a Batea i...

A tràmit dos parcs solars de 95.700 panells fotovoltaics a Batea i la Pobla de Massaluca

L’empresa Energías Renovables de Ormonde 53 SL, amb seu social a Madrid, ha demanat autorització per construir dues plantes solars a la Terra Alta. La primera es diu ‘Batea’ i tindrà 52.156 panells solars fotovoltaics, de 575 Wp de potència unitària, i una potència total instal·lada de 29,47 MW. La segona planta es diu ‘Els Arcs’ o consta de 43.464 panells solars fotovoltaics, de 575 Wp de potència unitària, amb una potència instal·lada de 24,56 MW. Les dues centrals afecten els termes municipals de Batea i Vilalba dels Arcs i també els de Gandesa i la Pobla de Massaluca. La promotora preveu una inversió de 21 MEUR i 17 MEUR, respectivament. Les dues centrals es connectaran a la subestació elèctrica de Red Eléctrica Espanyola del Garraf.

Com publica el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) aquest dilluns, se sotmet a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció i d’autorització del projecte d’actuació específica d’interès públic en sòl no urbanitzable i l’avaluació d’impacte ambiental dels projectes de parcs solars ‘PSFV Batea’, de 29,47 MW, i ‘PSFV Els Arcs’, de 24,56 MW. Les dues centrals es projecten en sòl no urbanitzable, als termes municipals de Batea el primer, i al de Batea i la Pobla de Massaluca el segon, i afecten també amb les seves infraestructures d’evacuació, línies soterrades a 30 kV, els termes de la Pobla de Massaluca, Batea, Vilalba dels Arcs i Gandesa.

Els dos projectes preveuen compartir infraestructures d’evacuació que no en formen part, com la subestació Vilalba 30/400 kV, al terme municipal de Gandesa, la línia aèria d’alta tensió a 400 kV – descrita al DOGC Núm. 8471 de 3 d’agost del 2021 i al DOGC Núm. 8598 de 3 de febrer del 2022-, i la subestació Garraf de REE de 400 kV, al terme municipal de Vilanova i la Geltrú, on es projecta el punt de connexió.

Les persones afectades o interessades poden examinar el projecte tècnic executiu, el projecte d’actuació específica, l’estudi d’impacte ambiental i la relació de béns i drets afectats a les oficines dels serveis territorials a les Terres de l’Ebre del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural o al tauler d’anuncis de la Generalitat. Tenen 30 dies per formular al·legacions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 47

Últimes notícies