HomeSocietatAbsolt l'extresorer de la confraria de Sant Pere de la R脿pita acusat...

Absolt l’extresorer de la confraria de Sant Pere de la R脿pita acusat d’embutxacar-se 13.200 euros de l’entitat

La secci贸 2a de l’Audi猫ncia de Tarragona i el jurat popular han absolt l’extresorer de la confraria de Sant Pere de la R脿pita, que estava acusat de malversaci贸. L’entitat l’havia denunciat per suposadament haver-se embutxacat 13.200 euros d’un compte corrent de l’ens, per貌 el jurat popular ha considerat per unanimitat “no provat” que els diners en met脿l路lic que va retirar del banc entre el 31 de mar莽 i el 23 de juny del 2017 se’ls qued茅s per benefici propi. A m茅s, arran de la declaraci贸 d’un dels testimonis, la jutgessa del cas ha demanat a la fiscalia que investigui si la confraria va fer abocaments il路legals a la llacuna de l’Encanyissada del Parc Natural del Delta de l’Ebre durant unes obres en unes cases propietat de l’entitat.

El veredicte del jurat popular ha valorat que no est脿 provat que “totes” les extraccions fetes per l’acusat -fins a 59- durant els quasi tres mesos analitzats “fossin utilitzades amb la intenci贸 de fer-se-les pr貌pies“. De tota manera, el jurat ha rebutjat la versi贸 que va donar l’extresorer respecte que havia dedicat “totes” les retirades de diners a pagar treballs fets per prove茂dors, ja que ha trobat que aquestes feines es van pagar des de la confraria mitjan莽ant factures abonades per transfer猫ncia banc脿ria.

Amb tot, el tribunal del jurat ha exposat que en les diferents declaracions dels testimonis -entre les quals hi havia les de l’administrativa i l’aleshores president- es va fer refer猫ncia “a pagaments als guardes o al president” i que “es feien en xecs o en met脿l路lic“, dels quals durant el judici “no s’ha aportat cap justificant de pagament“. De fet, aquests dos testimonis van recon猫ixer pagar gratificacions sense tributar-les i fins i tot no van coincidir en els imports, una situaci贸 que pel tribunal suposa que les declaracions van ser “poc veraces“.

Pel jurat hi ha la possibilitat que alguna extracci贸 feta per l’acusat s’hagu茅s utilitzat per fer el pagament d’algunes gratificacions i pel pagament dels treballs indicats“, ha manifestat el portaveu del jurat en la lectura del veredicte. Aix铆 mateix doncs, s’ha considerat “no provat per unanimitat” que l’extresorer s’aprofit茅s “de la confian莽a i de la seva condici贸 per treure diners” del compte corrent de l’entitat. Tamb茅 ha rebut el qualificatiu de “no provat per unanimitat” que l’acusat no dediqu茅s “les quantitats extretes a les finalitats per les quals havia estat autoritzat“. Aix铆 doncs, pel tribunal no s’ha provat que l’acusat s’apoder茅s “de totes les quantitats obtingudes mitjan莽ant la retirada en caixer que s贸n objecte de reclamaci贸 amb perjudici de la confraria“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

13 + = 21

脷ltimes not铆cies