HomeTurismeEl parc natural del Port rep la Carta Europea de Turisme Sostenible

El parc natural del Port rep la Carta Europea de Turisme Sostenible

El parc natural del Port ha obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) que atorga la Federació EUROPARC. L’eina afavoreix una gestió turística “més sostenible” dels espais naturals i és “un instrument molt útil” per al desenvolupament dels pobles del parc natural i la promoció de l’activitat turística respectuosa amb el paisatge, la gent i l’entorn natural. El Port rebrà el reconeixement el 2 de desembre, en una cerimònia de lliurament de les acreditacions CETS que se celebrarà al Parlament Europeu, a Brussel·les. EUROPARC, federació de professionals i entitats gestores d’espais naturals protegits de 40 països europeus, també ha renovat per tercer cop l’acreditació de la CETS del parc natural del Delta de l’Ebre.

EL CETS és una “metodologia de treball” que permet planificar i gestionar l’espai natural protegit amb el treball conjunt dels agents turístics públics i privats del territori. Des del parc natura del Port celebren rebre una eina “molt potent que reforça i augmenta la qualitat de l’espai natural com a destinació turística de natura“.

Atorgada la Carta, el parc natural ha de treballar per afavorir l’adhesió dels establiments i agents turístics de l’àmbit del Port. Espot fer a través del fòrum permanent que es va posar en marca per obtenir l’acreditació. Particulars, empreses, administracions i entitats es poden sumar a la iniciativa i treballar per aplicar una gestió turística sostenible i protectora del medi. En la segona fase del CETS, les empreses tindran “eines útils” per millorar la seva sostenibilitat, i suport tècnic per a adherir-se. També rebran promoció en xarxa i una certificació de màxim prestigi internacional.

CETS Delta renovada

La CETS del Delta de l’Ebre s’ha renovat per tercer cop i allarga l’acreditació cinc anys més. El parc natural va rebre la Carta el 2007. Actualment, hi ha adherides 44 empreses turístiques i una agència de viatges i ha permès millorar la informació que se’ls proporciona als visitants, l’estratègia de promoció conjunta, el coneixement i el seguiment dels visitants, l’ordenació dels fluxos, les infraestructures i equipaments, i augmentar la percepció per part del visitant d’un destí relaxat, de natura i ecoturisme.

Per assolir aquesta tercera renovació, l’any passat es va fer un procés participatiu per redactar una nova estratègia turística, amb un horitzó marcat fins al 2030, i un nou programa d’actuació per al període 2022-2026. La planificació compta amb 75 actuacions, de 6 eixos estratègics, que tenen per objectiu un delta de l’Ebre “resilient”, integrat per un mosaic d’experiències turístiques “innovadores, regeneratives, especialitzades i de qualitat, basades en l’equilibri de la natura i la cultural tradicional“.

A Catalunya hi ha 10 territoris amb espais naturals protegits que disposen de la CETS.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies