HomeSocietatUna quinzena de joves amb risc d'exclusió social practicaran esport en la...

Una quinzena de joves amb risc d’exclusió social practicaran esport en la segona edició d’Arrela’t a Amposta

El projecte de mentoria esportiva Arrela’t tornarà a becar, per segon any consecutiu, 15 joves d’entre 12 i 16 anys amb risc d’exclusió social. El projecte vol treballar la inclusió social dels i les joves a través del mentoratge per introduir-los en la pràctica esportiva en les diferents entitats esportives de la ciutat.

En esta segona edició, que s’efectuarà durant el curs escolar 2022/20223, s’atorgaran vuit beques de continuïtat per a joves que ja havien participat en l’anterior edició, a més de set de noves, un total de 15 joves entre els quals hi ha dotze nois i 3 noies. Arrela’t és una iniciativa impulsada per la Fundació Gentis amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre i compta amb el mecenatge de l’empresa Remsa.

La regidora de Promoció i Turisme Esportiu de l’Ajuntament d’Amposta, Iris Castell, agraïa la implicació tant de Gentis com de Remsa per poder fer una segona edició. “Este projecte ens permet teixir xarxa i crear aliances entre l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, la Fundació Gentis i totes les entitats esportives de la ciutat”. Castell recordava que este projecte està alineat amb els ODS de l’Agenda 2030 per garantir un estil de vida saludable o reduir les desigualtats. “És amb iniciatives com aquesta amb la que ens sentim còmodes treballant, mirant al futur, i això no ho podem fer sense l’esport i tots els valors que transmet”, afegia la regidora.

Des de Remsa, Dídac Tomàs deia que també es mostraven satisfets de poder engegar una segona edició. “Dels inicis ens hem bolcat molt i hem vist que té un benefici social en el dia a dia dels participants”, reblava, afegint que “la voluntat és que siga un clam per a les empreses del territori”. Per la seua part, Paula Muiño, implicada en el disseny de la idea d’Arrela‘t, destacava que “és un plaer que el projecte sempre vaja a més, ja que l’objectiu de l’acció sempre ha estat proporcionar el suport necessari perquè tothom puga practicar un esport”.

Per la seua part, des de la Fundació Gentis, la coordinadora del projecte Rosa Palmer, comentava que “hem comprovat que el treball coordinat està funcionant i que, a partir d’aquí el treball que podem fer serà molt més rellevant. A més, estem atenent a més nois i noies d’Amposta i això sempre és una satisfacció”. Palmer argumentava que s’està avaluant l’impacte que permetrà obtenir més informació per replicar de forma més eficient les pròximes edicions.

Els clubs esportius participants en esta segona edició d’Arrela‘t són el Club Futbol Sala, Futbol Sala Experience, l’Escola d’Escalada i, com a novetat, el Club de Patinatge Artístic d’Amposta i el Club Futbol Amposta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies