HomeEconomiaEls fons Next Generation permeten recuperar a Deltebre l'antiga Cambra Arrosera

Els fons Next Generation permeten recuperar a Deltebre l’antiga Cambra Arrosera

L’antiga Cambra Arrossera esdevindrà en un nou espai de cohesió i emprenedoria per al jovent del municipi, i també per al foment de la igualtat i la projecció de la cultura. Això serà possible, en gran part, per l’atorgament d’una subvenció Next Generation de més d’1.800.000 € per part del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc de la línia d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “esta subvenció és fruit del treball constant i silenciós que realitzem des del Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre i que ens permet transformar el nostre municipi”. Soler ha afegit que “este projecte dignificarà una de les entrades principals de la població i, al mateix temps, realçarà el patrimoni històric de Deltebre”. De fet, el canvi en esta entrada del municipi “és més que evident” ha remarcat Soler, tot recordant que actualment la Plaça de les Dones ocupa l’antic espai de l’edifici de Mobles Delta.

En els dies vinents s’iniciarà el procés de redacció del projecte per tal que es puga aprovar en els pròxims mesos i licitar les obres. L’objectiu principal, com ha remarcat l’alcalde, és que “l’Arrossera es projecte com un espai que aglutine les necessitats del jovent del municipi, siga en qüestions de formació, d’emprenedoria o d’oci, però també que desperte l’essència cultural, el motor associatiu i que fomente accions que impulsen la igualtat”.

Des del Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre fa temps que s’està treballant per tal de donar un nou ús a l’antiga Cambra Arrossera. En esta línia, fa pocs anys es va estrenar l’Obrador, un espai de creació artística liderat per Roberto Olivan i que permet idear i projectar creacions arreu del món des de Deltebre.

La patrimonialització de la Cambra Arrossera se suma a la resta d’actuacions que durant estos anys s’han impulsat des del Govern municipal per realçar la història del municipi: des de la recent adquisició de l’antic cinema Rialto, que es va anunciar fa poques setmanes, a la rehabilitació de la barcassa com a escenari d’activitats i la coetera ubicada al Parc Fluvial del Delta, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies