HomeTerres de l'EbreAcaba la recàrrega de la nuclear Ascó II amb prop de 8.000...

Acaba la recàrrega de la nuclear Ascó II amb prop de 8.000 ordres de treballs

TERRES DE L’EBRE // La central nuclear Ascó II ha iniciat el seu vint-i-setè cicle d’operació després de donar per acabada la recàrrega i connectar la unitat a la xarxa elèctrica aquest dimarts a la tarda. S’han dut a terme 8.000 ordres de treball i s’han implantat 20 modificacions de disseny físiques i 9 modificacions de disseny de programari. En aquesta parada s’han incorporat uns 900 professionals de diferents perfils i especialitats, que han seguit “un rigorós” protocol de protecció i prevenció de la covid. Entre d’altres, s’han establert mesures específiques per treballar en espais reduïts, torns de treball escalonats per evitar la concentració de persones, i proves per evitar que accedissin a la planta treballadors positius per coronavirus.

A més de la renovació de 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor, s’ha implantat de forma definitiva del nou sistema de maneig del combustible, s’ha inspeccionat i netejat l’exterior del vas del reactor, s’ha escanejat digitalment l’edifici de contenció, s’ha substituït el motor d’una de les bombes de refrigeració del reactor, i s’ha provat el sistema de ruixat de la contenció. També s’ha inspeccionat parcialment l’alternador principal i s’ha revisat l’excitatriu.

La propera parada tindrà lloc al mes de maig, quan la central nuclear Vandellòs II abordarà la seva vint-i-quatrena recàrrega de combustible.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 81

Últimes notícies

-->