HomeEconomiaAcció Climàtica abonarà 137 MEUR dels ajuts directes dissociats de la PAC...

Acció Climàtica abonarà 137 MEUR dels ajuts directes dissociats de la PAC 2022

Un total de 36.004 beneficiaris rebran la bestreta del 70% de l’import dels ajuts directes de la política agrària comuna (PAC) que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural farà efectiu a partir del 10 de novembre.

Corresponen als ajuts sol·licitats a la Declaració Agrària (DUN) 2022 de pagament bàsic, pagament verd o ‘greening‘, complement a joves i als ajuts del règim de petits agricultors. Acció Climàtica preveu fer efectiu a partir del 20 de desembre la resta del saldo d’aquests ajuts directes dissociats 2022 fins al 95% dels imports. El 5% restant s’abonarà durant el primer semestre del 2023, un cop analitzats els límits pressupostaris.

Acció Climàtica abonarà a partir de dijous la bestreta del 70% dels ajuts directes dissociats al 96% de les sol·licituds presentades durant aquesta campanya 2022. Des del Departament assenyalen que aquesta bestreta permetrà que els agricultors i ramaders beneficiaris puguen afrontar amb millors condicions les pertorbacions econòmiques derivades del conflicte d’Ucraïna. El pagament dels ajuts, tal com estableix el reglament comunitari, s’efectua després de dur a terme els controls administratius i sobre el terreny de les sol·licituds.

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, són finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i el seu pressupost anual disponible a l’estat espanyol és de més de 4.000 milions d’euros, dels quals a Catalunya es gestionen aproximadament uns 260 milions.

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat, i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa. Dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, finalitat de la política comuna dels 27 països de la UE.

El pressupost de la PAC per al període 2014-2022 preveu un total de 408.310 milions d’euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (l’anomenat primer pilar), i 99.580 milions, al desenvolupament rural (segon pilar).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 42

Últimes notícies