HomeEconomiaAcció Climàtica destina 1 MEUR a recuperar les plantacions d'olivera més afectades...

Acció Climàtica destina 1 MEUR a recuperar les plantacions d’olivera més afectades pel temporal Filomena

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha anunciat la destinació d’1,01 MEUR en ajuts a les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena, el gener del 2021.

Les ajudes plantejades pel Govern volen compensar l’esforç de recintes agraris que van patir una afectació superior al 30% dels arbres. De les més de 600 peticions inicials per a aquesta ajuda, finalment s’han aprovat 170 sol·licituds, la majoria a les Garrigues. Alhora, aquest mateix dimarts el Consell de Ministres ha aprovat un acord que autoritza la subscripció d’un conveni amb la Generalitat i que comporta l’aportació estatal de 877.324 euros per pal·liar els danys de la borrasca Filomena a Catalunya.

La conselleria encarregada de gestionar els ajuts, en estudiar sobre el terreny tots els casos, ha acabat concedint un 1.213.559 euros a les plantacions d’oliveres del país, si bé després s’ha acabat descomptant uns 200.000 euros per l’import de minimis i les indemnitzacions per pòlisses d’assegurança agràries.

Les comarques de la Terra Alta i el Segrià són les següents en la llista d’aportacions i han registrat també un nombre important de sol·licituds aprovades. Se’ls ha concedit un import total de i 100.000 euros i 265.000 respectivament, abans de retirar-ne els imports de minimis i assegurança.

Segons indica el departament en un comunicat, de les 623 sol·licituds que es van rebre en iniciar la convocatòria, 89 no es van admetre per incomplir els requisits i 23 expedients van quedar a mitges per desistiment. Sobre les 511 peticions restants, s’han acabat aprovant 170 reclamacions i se n’han denegat 341.

Aportació estatal pel Filomena

En la mateixa línia de compensació de danys per l’impacte del Filomena, el Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat un acord que autoritza la subscripció del conveni entre Estat i Generalitat perquè es gestionen des de Catalunya ajudes per pal·liar els efectes negatius del temporal que va arribar a principis d’any. Aquests ajuts, de fet, estan previstos al decret llei 10/2021, precisa el govern espanyol en un comunicat.

Pel que fa a la dotació estatal calculada per abordar les conseqüències del Filomena, l’acord signat aquest dimecres quantifica en 877.324 euros l’aportació que farà el Ministeri de Política Territorial a l’administració catalana.

El conveni desenvolupat preveu la col·laboració entre governs per fer front a danys en infraestructures, xarxes viàries i serveis públics a conseqüència de catàstrofes naturals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 90

Últimes notícies