HomeSense categoriaAcció Climàtica iniciarà enguany l'ampliació de la xarxa de reg de la...

Acció Climàtica iniciarà enguany l’ampliació de la xarxa de reg de la Comunitat de Regants de Vingalis de Flix

RIBERA D’EBRE // El Departament d’Acció Climàtica té previst iniciar enguany les obres d’ampliació de la xarxa de reg existent de la Comunitat de Regants de Vingalis de Flix cap a la Serra del Rovelló, en els termes municipals de Vinebre, la Torre de l’Espanyol, i Flix, amb una inversió total d’1.085.290,82 €, dels quals la Comunitat de Regants en finançarà el 15%. 

Desprès de l’incendi de 2019 en esta zona, el Govern es va comprometre a donar resposta a la demanda del territori de millorar les infraestructures per a garantir la continuïtat de les explotacions agràries, i així poder crear un mosaic agroforestal. Este mosaic agroforestal és el model de territori que permet una millor lluita contra els incendis forestals, i també manté ocupat i productiu el territori, gràcies a l’activitat agrària que s’hi desenvolupa. La implantació del regadiu de suport en estes zones tan àrides és la garantia de la rendibilitat de les explotacions i també de la qualitat dels productes que s’hi cultiven. 

El regadiu de la Comunitat de Regants de Vingalis no s’ha desenvolupat completament, i les seues infraestructures i dotacions d’aigua permeten donar servei a la superfície de 124 hectàrees previstes en aquest projecte.

La Comunitat de Regants de Vingalis va traslladar al Departament la voluntat de tot un conjunt de propietaris de finques rústiques situades en la zona de la Serra de Rovelló (en els termes municipals de La Torre de l’Espanyol i Vinebre), d’adherir-se a la Comunitat de Regants. Estes finques queden a prop de la xarxa de reg d’esta Comunitat, resultant una ampliació viable, a més de donar continuïtat al funcionament d’esta xarxa de reg. 

Esta actuació disposa de Declaració d’Impacte Ambiental favorable de data 19 de gener de 2021, d’acord amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental. Per tant, el projecte és compatible amb el medi i quedarà integrat a la zona, sempre tenint en compte l’aplicació de les mesures correctores que estableix l’esmentada resolució i l’estudi d’impacte ambiental. 

Amb esta actuació es posarà en reg una superfície total de 124,40 hectàrees, repartides en diferents finques aïllades situades en els termes municipals de Flix (15,2 hectàrees), Vinebre (74,0 hectàrees), i la Torre de l’Espanyol (35,2 hectàrees). Els conreus principals d’esta Comunitat de Regants són oliveres, ametllers, vinya, i cereals d’hivern. 

Amb esta actuació es garanteix el manteniment del mosaic agroforestal, que s’ha demostrat que és eficaç per a millorar la lluita contra els incendis forestals, així com la millora de les produccions agrícoles i les rendes dels pagesos que cultiven les terres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies