HomeSocietatAcció Climàtica licita les obres de reforçament de les guardes de protecció...

Acció Climàtica licita les obres de reforçament de les guardes de protecció de les basses del delta de l’Ebre

A principis de l’any vinent es preveu que s’iniciïn els treballs del Pla de reforç de les guardes de protecció de les basses del delta de l’Ebre si es compleixen els terminis previstos. Precisament aquests dies ha sortit a licitació, per un valor de gairebé uns quatre milions d’euros, les obres de reforçament dels malacons que rodegen les llacunes de l’Encanyissada, la Tancada i el Canal Vell. L’adjudicació dels treballs es podria resoldre el mes de desembre.

L’objectiu és protegir els camps de cultiu d’arròs davant d’episodis de desbordament i el risc d’afectació en un futur que pot suposar l’elevació del nivell del mar. Cal tenir en compte que els camps que envolten les llacunes del delta de l’Ebre es troben en alguns casos entre 10 i 20 centímetres per sota del nivell del mar, fet que si es produís un episodi de desbordament causaria la inundació amb aigua salada de moltes hectàrees d’arrossars.

Aquestes guardes de protecció tindran una alçada d’1,20 metres per sobre del nivell del mar i una amplada prevista de 4 metres. En total es realitzaran treballs de reforç en un perímetre de 52 quilòmetres, tant de les basses com dels canals de connexió amb el mar. Aquests treballs suposaran la disposició de 122.000 m3 de material, bàsicament sorra i sediments de les mateixes basses i canals. Aquesta infraestructura ha d’anar lligada a les guardes de protecció dels Alfacs i el Fangar per assegurar, d’una manera total i completa, la no-entrada d’aigua salada als arrossars des de les badies a causa de l’elevació del nivell del mar.

El projecte de reforç de les guardes de protecció s’ha dissenyat amb l’estreta col·laboració de les Comunitats de Regants de la Dreta i l’Esquerra, així com amb la Confraria de Sant Pere, la Federació de Caça i el Parc Natural del Delta de l’Ebre. En la seva execució es tindran en compte els períodes de nidificació de les aus i no es faran treballs durant aquestes fases per evitar afectacions en la fauna.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 29

Últimes notícies