HomeSocietatGandesa acollirà aquest diumenge la caminada popular en el dia Mundial de...

Gandesa acollirà aquest diumenge la caminada popular en el dia Mundial de la Diabetis

La capital de la Terra Alta, acull aquest diumenge la caminada popular en el dia Mundial de la Diabetis que vol recaptar fons per a la investigació de la malaltia i conscienciar sobre les dificultats que aquesta comporta per als més menuts.

“Units per la diabetis”  son un grup de famílies de les Terres de l’Ebre amb fills petits diagnosticats de diabetis mellitus tipus 1 on el seu principal objectiu és donar suport emocional a les famílies des del mateix moment que se n’ha diagnosticat un fill o filla, informar-los i ajudar-los sobre la malaltia i les seves complicacions per a que tinguin una millor qualitat de vida, denunciar les diferents causes de discriminació que pateix aquest col·lectiu i sobretot organitzar activitats per recaptar fons en benefici de la investigació per a la seva cura.

Durant l’any també oferim xerrades a les famílies, fem trobades i tallers per a pujar l’autoestima dels nostres fills, valorant l’aportació de gent adulta que pateix la malaltia des de ben petit i lluitem perquè el seu dia a dia sigui el més normal possible” ens comenten des de la pròpia organització.

La diabetis mellitus tipus 1 és una malaltia autoinmune que es caracteritza per la incapacitat del pàncrees de produir insulina, hormona indispensable per a la vida. Les persones que la pateixen han d’injectar-se insulina a cada àpat, verificar si la glucosa a la sang es manté en valors acceptables i prendre decisions en conseqüència. Això comporta un treball de 24 hores al dia sense descans i per tant les famílies d’aquests nens  o les persones adultes que la pateixen s’han de convertir en experts i arribar a saber més de la propia diabetis que la majoria dels metges no especialitzats. Però el coneixement no ho és tot. De vegades, les coses

No surten com un voldria tot i haver-se fet tot el necessari, no sols per les interaccions biològiques que generen insulinoresistència sinó, pel poderós efecte de les emocions” ens especifiquen els organitzadors de la caminada.

Aquest any, igual com l’any passat ja van fer a la capital del Montsià, Amposta, per commemorar el dia Mundial de la Diabetis, han programat una caminada popular que es portarà a terme a la capital de la Terra Alta, Gandesa. En concret, l’activitat es durà a terme el diumenge 13 de novembre a partir de les 11 del matí. “La finalitat és col·laborar amb la Fundació DiabetesCero i a la vegada, conscienciar la població sobre les dificultats que han d’afrontar els joves, nens i nadons amb diabetis” ens apunten des de l’organització.

La caminada tindrà un recorregut de 5 quilòmetres, que sortirà de la plaça del Comerç. Els participants gaudiran d’un esmorzar i moltes altres sorpreses, però prèviament hauran de formalitzar la seva inscripció aportant els 3€ de col·laboració per a la Fundació DiabetesCero. Aquestes inscripcions es podran fer el mateix dia de la caminada entre les 10 del matí fins a tres quarts d’onze al lloc de sortida, o bé, els dies previs a l’Oficina de Turisme i el restaurant El Chef de Gandesa; i també, a la pastisseria Barraca i el Centre Edua’ns de Batea. La gent que vingui de fora de Gandesa podrà aparcar el seu vehícle a una zona habilitada del polígon.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies