HomeSuccessosACTUALITZACI脫 路 L'incendi de Batea, ja estabilitzat, podria haver estat provocat

ACTUALITZACI脫 路 L’incendi de Batea, ja estabilitzat, podria haver estat provocat

Els Bombers de la Generalitat i els serveis d’extinci贸 aragonesos han donat per estabilitzat a les 8 hores l’incendi forestal entre els termes de Batea (Terra Alta) i Nonasp (Baix Arag贸-Casp), que va comen莽ar ahir a les 15.19 hores en territori catal脿. Segons els Bombers, el foc hauria afectat unes 11 hect脿rees a Catalunya, al terme municipal de Batea. Onze dotacions dels Bombers -6 d’aigua i 5 de comandament- continuen treballant en l’incendi. A la vegada, els Agents Rurals treballen amb la hip貌tesi que la causa del foc hauria estat per una crema de restes vegetals que incomplia les condicions obligat貌ries de prevenci贸 d’incendis.

Pel que fa a la xarxa vi脿ria, s’ha restablert la circulaci贸 a la T-723, que estava tallada a causa de l’incendi a partir del quil貌metre 5 a Batea, segons ha informat el Servei Catal脿 de Tr脿nsit. No obstant aix貌, continua tallada la carretera A-2411 a Nonasp, segons informen autoritats aragoneses.

En un primer moment, els efectius dels Bombers de la Generalitat han pogut tancar la cua de l’incendi i, conjuntament amb efectius aragonesos, han pogut concentrar els recursos al llarg dels flancs, on s’han generat nombrosos focus secundaris. Ambd贸s cossos, sota la coordinaci贸 dels aragonesos, han establert zones de treball, assignant la cua i els dos primers ter莽os del flanc dret, que t茅 uns 4,5 km de llarg, per als equips d’extinci贸 dels Bombers de la Generalitat.

Al llarg de la tarda d’ahir, el flanc dret, prioritat durant l’extinci贸, va progressar, emp猫s pel vent de garb铆, en paral路lel a la carretera T723 – A-2411. Al quil貌metre 10 aproximadament, el cap de l’incendi va saltar la carretera. Abans de mitjanit, els comandaments de Bombers de la Generalitat, en coordinaci贸 amb els comandaments dels serveis d’extinci贸 aragonesos, van donar per estabilitzada la cua i el flanc dret de l’incendi, que era la zona de treball establerta per a Bombers de la Generalitat.

Al mateix temps, els serveis d’extinci贸 aragonesos han centrat els esfor莽os durant tota la nit per estabilitzar el cap i el flanc esquerre, i els Bombers de la Generalitat hi han enviat unitats lleugeres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i Equips de Prevenci贸 Activa Forestal (EPAF). Aquesta zona de l’incendi va quedar ancorada en els diferents camps de conreu i la ribera del riu Algars i, aquest mat铆, despr茅s de poder revisar tot el per铆metre, els comandaments dels serveis d’extinci贸 aragonesos han donat la totalitat de l’incendi per estabilitzat. En aquesta l铆nia, els Bombers i els serveis d’extinci贸 aragonesos tenen una superf铆cie de treball d’unes 540 hect脿rees, aproximadament.

Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat per a l’extinci贸 d’aquest incendi 149 efectius i 57 vehicles (entre els quals hi ha vehicles d’aigua, de transport de personal i de comandament) amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAF), Equips de Prevenci贸 Activa Forestal (EPAF), el Grup Operatiu de Suport (GROS) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM), i 10 mitjans aeris (5 avions de vigil脿ncia i atac, 4 helic貌pters bombarders i un helic貌pter de comandament) els quals es van retirar amb l’arribada de l’oc脿s. Durant aquesta nit han treballat amb 6 vehicles d’aigua, i ara en queden sis que continuen les tasques d’extinci贸, juntament amb cinc vehicles m茅s de comandament.

Not铆cies relacionades:

ACTUALITZACI脫 路 Els serveis d’extinci贸 aragonesos donen per estabilitzat l’incendi de Batea

ACTUALITZACI脫 路 Trenta-quatre mitjans terrestres dels Bombers continuen treballant per contenir el cap i el flanc esquerre de l’incendi de Batea

AMPLIACI脫 路 V脥DEO 路 42 dotacions dels Bombers treballen un incendi a Batea que afecta sobretot territori aragon猫s

AMPLIACI脫 路 V脥DEO 路 30 dotacions dels Bombers treballen en un incendi forestal a Batea, a la Terra Alta

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

42 + = 52

脷ltimes not铆cies