HomeAgriculturaAgricultura adverteix d'enviaments de sobres amb llavors de països tercers no sol·licitades...

Agricultura adverteix d’enviaments de sobres amb llavors de països tercers no sol·licitades i demana no plantar-les

El Departament d’Agricultura demana a la ciutadania que informi de la recepció d’enviaments postals de llavors no demandades procedents de països tercers.

Sol·licita a les persones que reben estos sobres sense haver-los demanat que ho posen en coneixement de les unitats territorials del servei de Sanitat Vegetal o bé a les oficines comarcals de la conselleria per tal de destruir este material. També informarà a tots els ajuntaments perquè tinguin coneixement d’este fenomen i sàpiguen com actuar en estos casos. Agricultura recorda que la introducció d’estos materials és prohibida, ja que suposa un risc pel perill d’introducció de llavors contaminades, plagues i malalties de les plantes i per poder tractar-se d’espècies invasores.

Des del Departament, assenyalen que la introducció d’estes llavors sense el certificat fitosanitari corresponent és prohibida i suposa un risc tant des del punt de vista de la sanitat vegetal (pel perill de plagues i malalties que poden acompanyar les llavors) com mediambiental (per poder tractar-se d’espècies de plantes invasores).

Agricultura ha tingut constància de l’enviament a particulars de sobres no sol·licitats amb llavors, ja que la persona que els rep no ha comprat ni demanat mostres d’este material i les trameses es produeixen aparentment a l’atzar.

Les autoritats d’Alemanya, França, Irlanda i els Països Baixos han informat la Comissió Europea d’estos enviaments, que també han estat rebuts en llars del Regne Unit. Així mateix, als Estats Units s’ha detectat este tipus d’enviaments.

Esta pràctica, anomenada ‘brushing‘, persegueix la generació de vots positius falsos en les vendes per Internet, ja que moltes plataformes de venda no permeten l’emissió d’estos vots si el client no ha rebut efectivament el producte. Les empreses, per tant, realitzen primer l’enviament i falsifiquen després el vot del receptor, en este cas de les llavors.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 29

Últimes notícies