HomeSocietatAgricultura atorga 2,7 MEUR més en ajudes a la mitigació del canvi...

Agricultura atorga 2,7 MEUR més en ajudes a la mitigació del canvi climàtic

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha resolt favorablement 213 projectes de mitigació, que se sumen als 162 més aprovats anteriorment. En total, s’haurà ajudat a 375 explotacions agràries catalanes a fer inversions que mitiguin el canvi climàtic. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 5.210.127,02 euros que representa un volum d’inversió de gairebé 12 milions d’euros.

Val a dir que aquest segon grup d’expedients aprovats ara suposa un import d’ajut de 2.713.352,85 euros, i una inversió de 6,5 milions d’euros. Els beneficiaris de l’ajut són notificats de la seva resolució a l’e-tauler i reben un correu electrònic informant del detall del seu expedient.

L’ajut per a la mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries, regulat per l’Ordre ARP/64/2019, que aprovava les bases reguladores dels ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE), s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Amb aquesta línia d’ajuts es pretén promoure l’eficiència dels recursos, i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari. Així, es dóna suport a inversions per a la mitigació del canvi climàtic amb l’objectiu d’aconseguir un ús més eficient de l’energia, i facilitant el subministrament i utilització de fonts d’energies renovables.

La majoria d’inversions auxiliades aquest primer tram de convocatòria 2019 són en l’àmbit de les energies renovables, i maquinària i equips innovadors que es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats.

Enguany s’ha pogut auxiliar la totalitat de projectes que assoleixen els criteris de priorització mínims (25 punts), mitjançant una redistribució del pressupost entre ajuts a la competitivitat agrària d’aquesta mateixa convocatòria.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 91

Últimes notícies