HomeSocietatAgricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a una carnisseria de...

Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a una carnisseria de Tortosa

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 25 persones, de les quals 10 són forners, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger.

Entre ells, hi ha el carnisser Josep Forés i Cid que té un establiment al Poligon Industrial Baix Ebre a Tortosa. La primera carnisseria de Forés & Cid Cansaladers va obrir les portes l’any 1981, i estava situada al mercat central de Tortosa i l’obrador, al barri de Remolins. Quan el punt de venda va quedar petit, l’any 1987, van inaugurar una fàbrica al polígon industrial Baix Ebre, on des d’aleshores elaboren els productes carnis i els distribueixen pel territori.

El Departament atorga este Diploma a les persones artesanes alimentàries que acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari. Este reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera artesania alimentària l’activitat d’elaboració de productes alimentaris, que, complint els requisits assenyalats per esta matèria, estan subjectes a unes condicions durant tot el seu procés productiu que garanteixen als consumidors un producte final individualitzat, de bona qualitat, i amb característiques diferencials, obtingudes gràcies a les petites produccions controlades per la intervenció personal de l’artesà i l’artesana.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’esta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Els guardons d’artesania alimentària (diplomes de mestre artesà i premi al jove artesà alimentari innovador) seran lliurats per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una cerimònia oficial que tindrà lloc a la tardor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies