HomeAgriculturaAgricultura calcula que gairebé 12.000 explotacions podran certificar-se com a Producció Agrària...

Agricultura calcula que gairebé 12.000 explotacions podran certificar-se com a Producció Agrària Sostenible a l’Ebre

El Departament d’Agricultura i Ramaderia calcula que un total d’11.865 explotacions agràries de les Terres de l’Ebre podran certificar-se amb el segell de Producció Agrària Sostenible (PAS) que està implementant la Generalitat. D’aquestes, 1.277 explotacions són agrícoles i 10.588 són explotacions ramaderes. La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, ha presentat el nou model productiu al sector agrari de les Terres de l’Ebre en una reunió als serveis territorials del departament a Tortosa. La certificació és “voluntària” i “d’automillora“, ha dit Guillaumes. L’eina pretén avaluar el nivell de sostenibilitat de les explotacions des del vessant ambiental, social i econòmic.

L’objectiu del departament és que el 2030 més del 50% de les explotacions siguin sostenibles des d’un punt de vista ambiental, però també econòmic i social.

Guillaumes ha remarcat que el productor podrà “visualitzar algunes de les bones pràctiques” que ja està fent i oferir-ne de noves “per aquells que vulguin anar més enllà“.

Per tal d’obtenir aquesta certificació, els productors hauran de digitalitzar les dades de la seva explotació mitjançant la PAS-Calc, la calculadora de sostenibilitat que el departament posarà a disposició del sector. D’aquesta manera, obtindran l’informe que permet quantificar la sostenibilitat de les explotacions.

A través d’aquesta aplicació, els agricultors podran comprovar qüestions molt diverses com l’eficiència del sistema de rec o les condicions laborals dels treballadors del camp.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies