HomeAgriculturaAgricultura presenta l'operatiu per votar electrònicament a les eleccions agràries 2021

Agricultura presenta l’operatiu per votar electrònicament a les eleccions agràries 2021

El Departament d’Agricultura ha presentat l’operatiu de les primeres eleccions agràries de Catalunya que es faran exclusivament pel sistema de votació electrònica i que tindran lloc el 25 i 26 de març. Les eleccions agràries 2021 són les primeres que es fan amb votació electrònica mitjançant un sistema consensuat amb les organitzacions professionals agràries que tenen representació a la Taula Agrària.

La consellera d’Agricultura en funcions, Teresa Jordà ha explicat que “Som el primer Departament de la Generalitat que engega un procés d’estes característiques amb totes les complexitats que suposa i, al mateix temps, conscients del pas endavant que signifiquen estes eleccions agràries, en el camí de millorar els processos electorals i adaptar-los al segle XXI”.

La votació s’iniciarà el dia 25 a les 9 hores i continuarà ininterrompudament fins a les 24 hores per mitjans electrònics de manera remota. El Departament també ha habilitat 209 punts d’assistència al vot electrònic, distribuïts arreu del país, que estaran oberts de les 9 a les 18 hores per a aquells electors i electores que opten per exercir el vot electrònic en algun d’estos punts d’acompanyament. El 26 de març serà el segon i darrer dia de votació, que només es podrà fer per mitjans electrònics presencialment en 69 punts d’assistència, de 9 a 18 hores.

De l’1 al 16 de març, totes aquelles persones físiques o professionals autònoms que encara no disposen d’un dels certificats electrònics qualificats, com per exemple l’IdCAT Certificat, tenen l’oportunitat d’activar un mecanisme d’identificació biomètric, per mitjà d’un sistema pioner de vídeo-identificació a través del telèfon mòbil que proporciona una clau d’un sol ús per poder votar.

Seguretat enfront de la covid-19 

Els punts d’assistència a la votació electrònica s’han distribuït arreu de Catalunya segons el nombre d’electors de cada comarca. Estos espais estan emplaçats en seus dels punts TIC.

Estos punts per a la votació electrònica presencial s’han establert aplicant un criteri de distància entre el domicili de l’elector i el punt d’acompanyament a la votació de manera que la durada del desplaçament necessari no requerisca més de 20 minuts. A més, en tots estos punts, s’aplicaran les mesures i els protocols covid-19 necessaris, i estaran assistits per una persona habilitada com a representant del Departament.

La demarcació de Barcelona comptarà amb 13 punts d’assistència per votar electrònicament; la Catalunya Central, amb 30; la vegueria de Lleida en tindrà 58; 30 punts més s’ubicaran a les comarques de Girona; la demarcació de Tarragona comptarà amb 22 punts d’assistència; les Terres de l’Ebre, amb 23; 12, la vegueria del Penedès, i l’Alt Pirineu i l’Aran tindrà 21 punts.

 

El 25 i 26 de març estan cridats a votar 20.609 electors 

D’aquests 20.609 electors que exerceixen per compte propi activitats econòmiques agrícoles, ramaderes, o forestals en el territori de Catalunya, dels quals 18.022 corresponen a persones físiques, i 2.587 a persones jurídiques. Del total dels electors que integren el cens 1.365 corresponen a la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran; 1.084, a la de Barcelona; 1.123, a la del Penedès; 2.588, a la Catalunya Central; 2.548, a la demarcació de Girona; 7.832, a la demarcació de Lleida; 1.636, a la demarcació de Tarragona, i 2.433, a la demarcació de les Terres de l’Ebre.

En aquestes eleccions, es presenten quatre candidatures: Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA) i Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 70

Últimes notícies