HomeSense categoriaEls centres comercials reobren confiant recuperar "el temps perdut" però "desconcertats" pel...

Els centres comercials reobren confiant recuperar “el temps perdut” però “desconcertats” pel tancament de la restauració

TERRES DE L’EBRE // Els centres comercials tornen a obrir aquest dilluns amb l’esperança de recuperar “el temps perdut” però “desconcertats” perquè els restaurants situats al seu interior segueixen tancats. Així s’ha expressat el portaveu de l’associació de comerciants de centres comercials de Catalunya, Francesc Casanovas, qui també ha lamentat el “greuge comparatiu” que ha suposat el tancament dels centres davant l’obertura de la resta de comerços. “Nosaltres ens estem debilitant i tot plegat afecta la competitivitat”, ha lamentat. En aquest sentit, Casanovas apunta que una de cada cinc botigues de centres comercials ha hagut de tancar a causa de les restriccions i estima que cada establiment ha tingut unes pèrdues mitjanes de 12.000 euros al mes.

Per Casanovas, la reobertura dels restaurants situats a l’interior dels centres comercials contribuiria a la reactivació de l’economia i no posaria en risc les dades epidemiològiques. “Més oferta comercial vol dir menys aglomeracions; som part de la solució i no part del problema“, ha subratllat. Segons el portaveu dels centres comercials, la reobertura de la restauració de dilluns a divendres en les franges horàries permeses –de 7.30 h a 10.30 h al matí i de 13.00 h a 16.30 h per dinar- permetria als locals de menjar recuperar un 60% de la seva facturació habitual.

De fet, l’associació de comerciants ja ha traslladat al Govern una petició per poder reobrir els restaurants de l’interior dels centres comercials. “Sempre que hem fet propostes realistes s’han acabat implementant amb més o menys temps; pensem que el sentit comú es tornarà a imposar”, assenyala Casanovas. Segons aquest portaveu, l’associació ja està treballant perquè la reobertura dels restaurants es faci efectiva a partir del 8 de març, tot i que tampoc s’atreveix a fixar una data definitiva.

Segons les dades facilitades per l’associació, a Catalunya hi ha 49 centres comercials que donen feina a unes 35.000 persones. El nombre de negocis se situa al voltant dels 3.500, dels quals aproximadament un 20% són restaurants.

Reobertura amb certes restriccions 

Els centres comercials de Catalunya han tornat a obrir aquest dilluns després de dos mesos sense activitat, així com els comerços amb una superfície de venda superior als 400 metres quadrats. Malgrat tot, la seva obertura ha de ser de dilluns a divendres i amb un aforament del 30% a l’interior. En el cas dels grans locals comercials, les botigues hauran d’acotar l’espai d’obertura a una superfície de venda de 400 metres quadrats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 74

Últimes notícies