HomeSense categoriaAgricultura xifra en 11 MEUR els ajuts necessaris per pal·liar els danys...

Agricultura xifra en 11 MEUR els ajuts necessaris per pal·liar els danys del temporal al sector agrari i pesquer

 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha valorat en onze milions d’euros l’afectació del temporal Gloria al territori català. Les zones més afectades han estat el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i l’horta de la llera de la Tordera. Aquest dilluns, el consell de direcció del Departament s’ha reunit de manera extraordinària a Amposta per analitzar la situació sobre el terreny. La conselleria ha acordat destinar onze milions d’euros a línies d’ajuts i préstecs tous. A més, ha anunciat la constitució de “manera immediata” de taules tècniques amb representants de sector per qualificar de manera “més exhaustiva” els danys en funció dels cultius.

Aquest matí, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s’ha reunit amb els afectats a Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Amposta. A la tarda, ho ha fet amb els representants de regants, arrossaires, muscleres, consells comarcals, ajuntaments i sindicats agraris.

Segons la consellera, aquestes trobades han servit per “ratificar” la necessitat de dur a terme mesures “d’immediatesa absoluta”. Moltes de les accions que afecten el Delta de l’Ebre es tractaran a la Taula de Consens de l’Ebre en l’àmbit de Govern. Jordà ha assegurat que aquesta zona “té un rol importantíssim i representa el mateix batec del sud del país” i ha afirmat que des del Departament el defensaran “a capa i espasa”.

Actualment ja s’estan executant les primeres accions de neteja del fons marí, ja que hi ha molt material arrossegat pel temporal. “Ara la principal prioritat és que es pugui sortir de nou a treballar al mar amb màximes garanties i detectar tots els danys que un cop passada la tempesta es vagin evidenciant”, ha assegurat la consellera.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies