HomeSense categoriaAigua balsàmica però escassa després d’un estiu de rècord en sequera i...

Aigua balsàmica però escassa després d’un estiu de rècord en sequera i calor

Dimarts, 20 d’agost, va ploure entre 10 i 20 litres per metre quadrat (l/m2) a molts municipis de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre -exceptuant l’extrem nord- i l’interior del Baix Ebre i el Montsià. 

Era el segon capítol de precipitació del mes d’agost, després del dia 11, però en ambdós casos gairebé ni ha esquitxat els municipis de la zona costanera del territori, on la sequera és més que evident i fa preveure pèrdues importantíssimes en sectors com l’olivera de secà. Al juliol a Roquetes només es van superar els 5 l/m2 en una ocasió i, en general, l’aigua ha arribat ara després de dos mesos de calor intensa i continuada, amb xifres de rècord. 

Per exemple, durant el mes de juliol, la temperatura màxima mitjana registrada a l’Observatori de l’Ebre ha estat la més alta si més no des de l’any 2000, amb 35,2 graus centígrads. Durant estos 20 anys, només en una altra ocasió (2006) es va arribar als 35 graus de mitjana de temperatura màxima al juliol, segons les dades de l’Observatori. Pel que fa a la mitjana mínima, la del juliol d’enguany (21,7 graus) és la quarta més alta de les dos últimes dècades, per darrere de la del 2015 (22,5), 2010 (22) i 2006 (22,1).

Fins al 21 d’agost, la temperatura màxima mitjana d’este mes ha estat de 34,5 graus. En este segle, només s’ha superat en quatre ocasions, tot i que encara queda una setmana per a tancar el mes i en estes dates les temperatures ja no acostumen a ser tan rigoroses. Al juny, en canvi, la màxima mitjana va ser, amb 30,9 graus, inferior a l’enregistrada durant el mateix mes dels quatre anys anteriors.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies