HomeSocietatAigües de Tortosa inicia la renovació de part de la xarxa d'abastament...

Aigües de Tortosa inicia la renovació de part de la xarxa d’abastament principal al barri del Temple

Aigües de Tortosa ha iniciat aquesta setmana els treballs de renovació de la xarxa d’aigua potable al barri del Temple. Es tracta de la substitució de les antigues canonades, principalment de fibrociment, per unes de noves de polietilè de 125 mm. L’actuació suposa la renovació d’un total de 420 metres de la xarxa en un tram important ja que les obres es fan a l’avinguda de la Generalitat, entre els carrers Rosselló i Mossèn Manyà.

Juntament amb això també es renoven els hidrants de bombers, adaptant-los a la normativa vigent, se substitueixen les escomeses dels habitatges particulars i s’actua a la totalitat de la vorera en tot el tram de l’execució, que en alguns llocs estava molt deteriorada. Cal destacar que el nou paviment serà una llosa granítica antilliscant, de 40x30x7.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el gerent d’Aigües de Tortosa, Honorio Royo, i el president de l’associació de veïns del Temple, Paco Roigé, han visitat aquest dimecres les obres i n’han destacat la millora que suposarà per a la xarxa en aquest barri. Segons Roigé, permetrà “una important millora al subministrament i a l’eficiència del servei, ja que d’aquesta manera es podran corregir les fuites que havíem detectat que es produïen en aquesta zona”.

Les obres ja han començat i s’allargaran durant aproximadament dos mesos. El cost total de l’actuació és de 190.000 euros i està inclòs al pressupost del 2018 d’Aigües de Tortosa i al Pla director d’abastament d’aigua potable de la ciutat. Els treballs han sigut adjudicats a l’empresa CCSA Ingeniería.

Més millores a la xarxa L’actuació al Temple també servirà per iniciar una subsectorització de la xarxa de subministrament a tot el barri. D’aquesta manera es podrà controlar millor el rendiment hidràulic a tota la zona, dividint la xarxa en quatre sectors que permetin resoldre possibles incidències sense haver de tallar tot el subministrament a la vegada.

No és l’única millora executada en els últims mesos. A l’abril, Aigües de Tortosa ja va renovar part de la canalització a Ferreries per donar servei, entre d’altres, al viver d’empreses i el polígon Pla de l’Estació. L’obra va substituir 650 metres de canonades, i va completar una anella de transport d’aigua potable amb previsió dels futurs creixements a la zona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 89

Últimes notícies