Així que de canvi…

«Si finalment governeu i voleu fer polítiques d’esquerres i transformadores, saps perfectament que necessitareu el suport d’una CUP forta, perquè el vostre pacte electoral amb el PSC limita les polítiques que podreu portar a terme». Això li vaig transmetre a Jordi Jordan fa unes setmanes en una conversa informal en una trobada a l’Ajuntament.

La resposta al meu comentari no em correspon a mi donar-la, i no desvetllo res que no haguem dit clarament durant els últims mesos: la CUP Tortosa afavorirà un canvi de govern i volem tindre prou força per a poder condicionar les polítiques que es portaran a terme a la ciutat els pròxims 4 anys.

El pacte entre Movem i PSC pretén situar als tortosins i les tortosines en el seu projecte electoral com a única opció per al canvi a la ciutat, però no podem caure en la trampa del vot útil a la que ens vol portar Movem-PSC. No podem deixar que ens situïn en la disjuntiva: Roigé o Jordan. El canvi de sigles no és garantia de canvi real. No és suficient fer fora el govern convergent, hem de modificar les polítiques i volem que siguin clarament d’esquerres i transformadores.

El canvi progressista que venen té un condicionant molt important i diverses limitacions perquè per sí sol pugui ser considerat total i d’esquerres:

Incorpora un partit que ha format part del govern municipal durant l’últim mandat i que ha apuntalat totes les polítiques de la dreta tortosina: el PSC. Un partit que en les regidories que ha ocupat en matèria d’habitatge, igualtat i memòria històrica no ha implementat un programa d’esquerres, i hem de recordar que dues de les regidores que han integrat el govern tenen llocs destacats a la candidatura. Per altra banda, un partit que seguirà la lògica i els postulats neoliberals de Barcelona i Madrid, que quan ha pogut incidir en les polítiques de país ho ha fet per afavorir macroprojectes com el Hard Rock a Tarragona, l’ampliació de l’aeroport de Barcelona o el quart cinturó. El PSC del 155 i que ha incorporat a la llista de Tortosa a persones que neguen la violència policial de l’1 d’Octubre. Així que de canvi…mig mig.

I quina és l’altra alternativa per al canvi i suposadament d’esquerres? ERC ja ha deixat clar que no descarta l’opció de reeditar el pacte de 2015 i que, si no ha tancat ja algun acord amb Meritxell Roigé, acabarà posant per davant els interessos del partit per davant dels de la ciutat, tal com ha fet durant el mandat actual rebutjant la possibilitat de fer fora el govern convergent tot i que s’hi van comprometre a les eleccions anteriors. Així que de canvi, encara menys.

La garantia per al canvi és la CUP Tortosa. Som el vot útil per a les persones que volem un canvi de govern i que les polítiques que es portin a terme siguin plenament d’esquerres. Necessitem una CUP forta per a poder garantir el canvi que tant necessita la nostra ciutat.

Sergi Arnau
Sergi Arnau
Cap de llista de la CUP a Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies