HomeAgriculturaJordà reclama el cabal ambiental de 20 m3/s als canals del delta...

Jordà reclama el cabal ambiental de 20 m3/s als canals del delta de l’Ebre per garantir aigua a les badies i arrossars

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha reclamat al govern espanyol que garanteixi el cabal ecològic al delta de l’Ebre -20 metres cúbics per segon pels canals de reg- per protegir la biodiversitat de l’espai i fer viables el cultiu de l’arròs arran de les restriccions d’aigua per la sequera imposades per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). En una carta dirigida a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, Jordà recorda que l’aportació d’aigua dolça a les llacunes i les badies, principalment a través dels canals de reg, “és fonamental per als processos ecològics i la conservació de la biodiversitat del delta de l’Ebre“.

Considerem de summa importància i ajustat a norma que es garanteixi la dotació necessària per respectar aquests cabals ambientals fins i tot en situació de sequera prolongada tal com s’estableix en la normativa vigent referent als espais protegits. Assegurar els cabals ecològics al delta de l’Ebre ha de permetre assegurar la viabilitat dels seus fràgils ecosistemes“, ha demanat Jordà a la ministra, tot precisant que cal prioritzar aquestes aportacions, especialment, per protegir els espais inclosos en la Xarxa Natura 2000.

Concretament, ha apuntat la necessitat que el compliment dels 20 metres cúbics per segon de cabal ambiental al delta de l’Ebre pugui arribar als arrossars i badies durant tots els mesos de l’any i, en especial, entre els mesos de juliol i desembre. “En definitiva, aquests cabals als canals són de vital importància per assegurar l’equilibri ecològic de badies i basses, a més de protegir les nacres, que necessiten presència d’aigua dolça per evitar la propagació del paràsit que les afecta“, ha tancat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies