HomeSocietatAjornat per tercera vegada el judici del concurs de creditors d’Agrofruit perquè...

Ajornat per tercera vegada el judici del concurs de creditors d’Agrofruit perquè no hi havia suficient espai a la sala de vistes

El judici del concurs de creditors de l’empresa Agrofruit ha quedat ajornat per tercer cop consecutiu als jutjats mercantils de Tarragona, esta vegada per problemes logístics amb la sala on s’havia de fer el judici.

La vista estava prevista per este passat dimarts –dia 6 de juny- però finalment serà els dies 24 i 27 de novembre, després que esta darrera sessió no es pogués celebrar perquè no hi havia espai suficient per a tots els testimonis i lletrats que havien d’estar presents a la sala. En les sessions del novembre està previst que compareguen al voltant d’una quinzena de testimonis, que declararan sobre la fallida de l’empresa i que va comportar la seva liquidació l’any 2018, deixant un forat de més de 20 milions d’euros.

El jutjat mercantil de Tarragona haurà de determinar en estes sessions la responsabilitat econòmica de l’exdirector general d’Agrofruit, Xavier Guarner, i el representant de l’auditoria feta a l’empresa, Rodolfo Marsal, després que l’administrador concursal –figura encarregada de supervisar les causes de la fallida econòmica- haja qualificat el concurs com a culpable. Això implica que la caiguda de la mercantil s’atribuïx a la mala gestió i no a les fluctuacions del mercat. La sentència mercantil arribarà després de la condemna penal a Guarner, que va ser sentenciat a dos anys i tres mesos de presó i a pagar 800.000 euros de multa per un delicte de falsedat documental.

Agrofruit va ser en el seu millor moment la principal empresa exportadora de cítrics a Catalunya, amb una facturació que superava els 70 milions d’euros anuals i una producció que representava el 57% de les exportacions catalanes. L’any 2013 es va declarar en concurs de creditors, que va superar el 2015. Finalment, el 2018, quan el deute sobrepassava els 30 milions d’euros, es va declarar en fallida i va començar el procés de liquidació.

Més recentment, el grup Ametller Origen va adquirir les naus d’Agrofruit, on té previst implantar un gran centre productor de carxofa.

Júlia Albacar
Júlia Albacar
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 87

Últimes notícies