HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa preveu 175 accions per lluitar contra la crisi de...

L’Ajuntament de Tortosa preveu 175 accions per lluitar contra la crisi de la COVID-19

TORTOSA // La crisi sanitària generada per la pandèmia de coronavirus ha comportat una crisi econòmica i social que ja ha començat a donar les primeres mostres. Per contribuir a revertir-les, des del primer moment l’Ajuntament de Tortosa ha implementat tot un seguit de mesures que han servit, des de bon començament, per fer front a la situació sanitària i, paral·lelament, per atendre les persones i les activitats empresarials que s’han vist afectades de manera directa. 

Totes les mesures fetes, així com d’altres que s’estan aplicant o que està previst implementar en les pròximes setmanes, formen part del Pla de Reactivació Econòmica i Social, que avui s’ha donat a conèixer. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, l’ha explicat aquest dimecres a la junta de portaveus i posteriorment a la Taula Econòmica de Tortosa constituïda arran de la crisi del coronavirus, que avui s’ha reunit per tercera vegada de manera telemàtica. 

El document conté fins a 175 accions, tot i que l’alcaldessa ha assenyalat que “en tractar-se d’un document viu està obert a que se’n puguen anar incorporant de noves” per respondre a les necessitats que es puguen presentar durant el procés de retorn a la normalitat. A més, ha apuntat que el cost econòmic per a l’Ajuntament s’estima en més de 3 milions d’euros, ateses les inversions fetes, les bonificacions econòmiques establides o la pèrdua d’ingressos directes que ja s’han produït. 

Meritxell Roigé: “En tractar-se d’un document viu està obert a que se’n puguen anar incorporant noves propostes”

Meritxell Roigé ha subratllat que l’estat econòmic de l’Ajuntament, amb un romanent de tresoreria de 6,2 milions d’euros fruit de la gestió dels recursos duta a terme durant els últims anys, “ens permet disposar d’una millor situació per afrontar aquesta crisi, a diferència del que va passar amb l’anterior crisi econòmica del 2008”. En aquest sentit, el ple extraordinari d’aquest dijous té previst dur a aprovació diverses modificacions pressupostàries per fer front a les conseqüències de la covid-19, i també se n’inclouran al pròxim ple ordinari de juny. D’altra banda, també s’ha fixat un nou calendari fiscal, per ampliar els terminis de pagament dels impostos en 2 o 3 mesos, i s’han inclòs noves exempcions de pagament, com les de la taxa d’ocupació de la via pública a les parades dels mercats ambulants dels dilluns i dels dissabtes. Així mateix, s’ha agilitzat al màxim el pagament de factures a proveïdors per facilitar que disposen de liquiditat, fins a situar el període mitjà de pagament “en el valor més baix que mai ha aplicat l’Ajuntament de Tortosa”, ha apuntat l’alcaldessa. 

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Tortosa inclou mesures econòmiques; socials i per al benestar de les persones; d’impuls al comerç; al turisme; a la cultura o a l’esport, entre d’altres. Una de les novetats és la creació de l’Oficina COVID de Tortosa, on s’atendran les consultes i tràmits de la ciutadania en relació a les ajudes establides arran de la crisi. És en funcionament des d’aquesta setmana, amb el telèfon 977440901 i el correu oficinacovid@tortosa.cat com a vies de contacte. 

El document sencer del Pla de Reactivació Econòmica i Social es pot consultar a la web municipal www.tortosa.cat. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies