HomeComunicacióAlbert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, i l’alcaldessa...

Albert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, escollits Micro Obert i Micro Tancat del 2019

El Col·legi de Periodistes de la demarcació Terres de l’Ebre organitza anualment els Premis Micro, que s’escullen per votació dels professionals de la comunicació del territori. Amb el Micro Obert, el Col·legi vol reconèixer aquelles persones o institucions que donen facilitats als periodistes per a realitzar la seua feina. En canvi, amb el Micro Tancat, el Col·legi vol donar un toc d’atenció a aquelles persones o institucions que dificulten o es mostren poc predisposats a facilitar la tasca periodística.

En el cas d’Albert Curto, el Micro Obert se li concedeix “la seua amabilitat i disponibilitat per ajudar a aprofundir en el tractament informatiu de temes històrics”. Mentre que a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, se li atorga el Micro Tancat “per qüestionar el criteri periodístic i el tractament d’algunes informacions”.

L’any 2018 ja es va incorporar la modalitat Micro Daurat per reconèixer les trajectòries periodístiques destacades del territori dins del món de la comunicació. Enguany el premi s’ha atorgat a la catedràtica i periodista, Amparo Moreno, per la seua llarga trajectòria en el món del periodisme i la docència.

Amparo Moreno, va iniciar-se en la premsa escrita als anys setanta i des de llavors ha treballat a diferents mitjans de comunicació, feina que també va combinar amb la docència en incorporar-se a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.  Moreno va ser membre de l’organització clandestina Periodistes Demòcrates, va col·laborar en la creació del Moviment Feminista i es va convertir en una ferma lluitadora, des de les aules, contra la visió del món i la cultura centrada en el punt de vista masculí del pensament acadèmic. L’any 1995 va dirigir la primera edició de la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre. Membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya des de 1974, i presidenta de la Demarcació de les Terres de l’Ebre de 2006 fins el 2014.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 40

Últimes notícies